Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Burse UNESCO-Aschberg: schimburi de artişti!

© shutterstock.com
Ți-ai dorit vreodată să participi la un program de schimb, dar Erasmus nu ți s-a părut potrivit? Programul UNESCO-Aschberg oferă burse rezidenţiale tinerilor artişti din lumea întreagă.

Dacă ești artist, Programul de burse UNESCO-Aschberg îți oferă şansa de a dobândi experienţă şi de a-ți definitiva formarea în altă ţară, permiţându-ți să te dezvolți pe plan personal şi să iei parte la dialoguri şi activităţi interculturale.

 

Cine poate participa?

Bursele rezidenţiale, cu o durată de 1-3 luni, se acordă artiştilor tineri, cu vârsta între 25 şi 35 de ani, care se ocupă de muzică, arte vizuale şi creaţie literară. Aceste trei domenii acoperă specializările artistice care susţin industria creativă, în special înregistrările, organizarea de concerte, audiovizualul, grafica şi editarea.

 

Cum te poţi înscrie?

Adresează-te direct instituţiei care te interesează, în funcţie de domeniul şi/sau ţara în care vrei să lucrezi şi asigură-te că îndeplinești toate condiţiile. Instituţiile fac o preselecţie a candidaţilor şi trebuie să ţii cont de faptul că programul acordă prioritate artiştilor şi instituţiilor din ţările în curs de dezvoltare pentru a încuraja cooperarea nord-sud şi sud-nord.

 

Atenţie la perioadele de înscriere!

Perioadele de înscriere la bursele UNESCO-Aschberg variază de la o instituţie la alta, însă majoritatea se încheie la jumătatea lunii octombrie sau noiembrie. Pentru a afla datele exacte, consultă informaţiile oferite de instituţia care te interesează. Reţine că poţi trimite numai o cerere pe an şi nu poți participa la program decât o singură dată.

Publicat: S, 25/05/2013 - 17:22


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!