Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Devino bursier Bogliasco!

© fotolia.com
Dacă te ocupi de proiecte avansate de cercetare şi creaţie, poţi participa la programul de burse de studiu Bogliasco. Află care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a merge la Centrul de studii Liguria.

Centrul de Studii Liguria al Fundaţiei Bogliasco, de lângă Genova, acordă burse rezidenţiale pentru artişti şi cadre universitare din lumea întreagă, indiferent de vârstă şi sex.

 

Cine se poate înscrie?

Te poţi înscrie dacă desfăşori simultan activităţi creative şi academice în următoarele domenii: arheologie, arhitectură, arte vizuale, dans, film/video, filosofie, istorie, literatură, limbi clasice, muzică,  peisagistică, teatru. Reţine însă că Centrul de Studii nu dispune de structurile necesare artiştilor care desfăşoară activităţi scenice (dans, muzică, teatru).

 

Cum te poţi înscrie?

Pentru a candida la bursele Bogliasco, trebuie să faci dovada unor realizări semnificative în domeniul tău de activitate, care să corespundă vârstei şi experienţei tale. De asemenea, trebuie să trimiţi o descriere a proiectelor pe care intenţionezi să le derulezi ca bursier Bogliasco. Îți reamintim că bursele nu se adresează studenţilor înscrişi deja la un program de studii.

Poţi trimite formularul de candidatură în engleză, franceză, germană, italiană sau spaniolă. Verifică cu atenţie toate documentele necesare şi detaliile privind procedura de înscriere pe site-ul dedicat burselor de studiu.

 

Perioada de înscriere

Programele se derulează de obicei din septembrie până pe 13 decembrie (semestrul toamnă-iarnă), cu termen limită în ianuarie şi din februarie până în mai (semestrul iarnă-primăvară), cu termen limită în aprilie. Verifică site-ul dedicat burselor pentru a afla care sunt datele valabile anul acesta.

 

De la crearea sa în 1996, Fundaţia Bogliasco a găzduit aproape 700 de bursieri din 40 de ţări. În fiecare an, Fundaţia acordă aproximativ 50 de burse de studiu, cu durata între 30/31 şi 33/34 de zile.

Publicat: S, 25/05/2013 - 16:48


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!