Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Cazare pe termen scurt în Europa

© Flickr - Garry Knight
Ți-ai planificat călătoria: bagajele sunt făcute și biletele rezervate. A mai rămas doar cazarea. Iată câteva opțiuni care nu îți golesc buzunarele.

Hosteluri

Dacă ești în căutare de cazare ieftină, hostelurile sunt o variantă mai bună decât hotelurile. Iată câteva site-uri utile:

 • European Hostels:  caută cea mai bună cazare la cele mai mici prețuri din orașul pe care îl vizitezi. Pe acest site poți găsi și sfaturi utile.
 • European Hostel Guide: un ghid care îți oferă informații despre hosteluri din întreaga Europă, cu fotografii și linkuri către site-urile aferente.
 • Hostel World: caută cele mai bune oferte și fă-ți rezervări la hosteluri din toată lumea. De asemenea, consultă evaluările altor vizitatori, precum și secțiunea dedicată ghidurilor și sfaturilor de călătorie.
 • Hostels.com: 35.000 de hosteluri îți stau la dispoziție. Nu trebuie decât să alegi destinația. Nu uita să arunci o privire la ghidurile orașelor și pe paginile de călătorie.
 • Hostelling International: hostelurile pentru tineri sunt o bună modalitate de a descoperi o țară fără a cheltui mulți bani. Ai la dispoziție 4.000 de hosteluri din lumea întreagă.
 • Hostel Bookers: rezervă-ți cazare la un hostel pentru tineri sau la un hotel ieftin din peste 3.500 de destinații din lumea întreagă. Consultă și blogul de călătorie, listele cu surse de inspirație și ghidurile turistice pentru a profita la maxim de vacanță.

 

Camping

Dacă preferi să rămâi în contact cu natura, campingul e soluția ideală.

 • EuroCampings: informații detaliate despre zonele de camping din Europa. Caută după țară, regiune, zonă, denumire sau facilități.
 • Interhike: informații pentru iubitorii de camping și hiking. Utilizează harta pentru a găsi locații în regiunea selectată.

 

Închirierea și subînchirierea

Dacă vrei să te simți ca acasă, poți închiria o cameră sau un apartament întreg sau chiar poți subînchiria propria locuință pe durata vacanței.

 • Airbnb: de la apartamente la camere și de la căsuțe în copac la bărci locuibile, poți închiria spațiul potrivit în peste 34.000 de localități din 192 de țări. În același timp, poți găsi chiriași pentru propria locuință, ceea ce te va ajuta să suporți costurile de călătorie.

 

Schimbul de locuințe

Dacă ai un spirit liber, poți să faci schimb de locuință cu altcineva pe termen scurt.

 • Belodged.com: comunitate on-line la care poți adera pentru a căuta cazare gratuită în casele altor membri sau, pur și simplu, pentru a primi sfaturi de călătorie.
 • Hospitality Club:  înscrie-te în club pentru a-ți face prieteni și pentru a găsi cazare gratuită peste tot în lume.
 • Couchsurfing: găsește-ți gazde în peste 100.000 de orașe din lumea întreagă, devino, la rândul tău, gazdă, primind vizitatori în propria casă sau redescoperă-ți orașul, participând alături de străini și localnici la evenimentele organizate în regiunea în care locuiești.
 • Knok: călătorește și stai gratis într-una din cele peste 30.000 de locuințe din 159 de țări. Asigurarea pentru locuință este inclusă.

   

Dacă ai epuizat toate variantele, ai un zbor dis-de-dimineață, avionul are întârziere sau dacă îți dorești o aventură în plus, ce-ar fi să petreci noaptea în aeroport? The „Guide to Sleeping in Airports” conține sugestii, un clasament al celor mai bune și al celor mai proaste aeroporturi din punct de vedere al „cazării” și un ghid privind înnoptarea în aeroport.

 

Publicat: L, 01/09/2014 - 15:43


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!