Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Ce s-a întâmplat până acum?

© iStockphoto.com - skynesher
Dialogul structurat și rezultatele înregistrate de-a lungul anilor: pentru a înțelege mai bine acest proces, urmărește o scurtă prezentare a edițiilor anterioare și a modului în care au fost folosite rezultatele în elaborarea politicilor.

Ciclul I al dialogului structurat (1 ianuarie 2010 - 30 iunie 2011) – „Ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor”

Primul ciclu al dialogului structurat a avut ca temă generală „ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor”, fiecare etapă ținând cont de rezultatele înregistrate de președinția anterioară; cele trei țări care au găzduit conferințele UE pentru tineret au fost Ungaria, Belgia și Spania. O prezentare a primului ciclu al dialogului structurat este inclusă în Compendiul publicat de Direcția pentru tineret din cadrul Ministerului resurselor naționale din Ungaria.

 

 

Rezultate

La sfârșitul acestui ciclu de 18 luni al dialogului structurat, Consiliul Uniunii Europene a adoptat o Rezoluție a Consiliului incluzând principalele recomandări rezultate din acest proces.

 

Ciclul al II-lea al dialogului structurat (1 iulie 2011 - 31 decembrie 2012) – „Participarea tinerilor la viața democratică în Europa”

Cel de-al doilea ciclu al dialogului structurat a avut ca prioritate tematică „participarea tinerilor la viața democratică în Europa”, fiecare din cele trei președinții implicate (cipriotă, daneză și poloneză) stabilindu-și propriile priorități specifice.

 

Rezultate

La sfârșitul acestui ciclu de 18 luni al dialogului structurat, Consiliul Uniunii Europene a adoptat o Rezoluție a Consiliului incluzând principalele recomandări rezultate din acest proces.

 

Ciclul al III-lea al dialogului structurat (1 ianuarie 2013 - 30 iunie 2014) – „Incluziunea socială”

Cel de-al treilea ciclu al dialogului structurat se află în prezent în faza finală: prioritatea tematică a acestei ediții este „incluziunea socială a tinerilor din Europa”, președințiile participante fiind deținute de Irlanda, Lituania și Grecia. Informațiile incluse în recomandările comune vor fi utilizate în cursul procesului de elaborare a rezoluțiilor Consiliului privind incluziunea socială și promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor.

 

 

Dacă dorești să afli mai multe despre dialogul structurat sau să te implici în acest proces, contactează grupul național de lucru.

 

Publicat: J, 28/08/2014 - 15:21


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!