Europos jaunimo portalas
Informacija ir galimybės visos Europos jaunimui.

S EDSB volonterima sve samo ne dosadno ljeto u Brodu!

Program - srpanj
Europski dom Slavonski Brod Brođanima ovo ljeto ne planira pružiti niti jedan trenutak predaha. Od jezičnih tečajeva preko kulinarskih radionica pa do života u šumi poput drevnih plemena - sve to i puno više očekuje građane tijekom srpnja.

Raspored radionica i kratak opis - uvećan prikaz:

- program do 15. srpnja 

- program od 16. do 29. srpnja

Prijaviti se možete ovdje.

 

SLAVONSKI BROD - Ako ste mislili kako će srpanj i vruće ljeto u Slavonskom Brodu biti dosadno, prevarili ste se. Naime, Europski dom Slavonski Brod priprema pregršt aktivnosti koje će provoditi u suradnji s volonterima iz Španjolske, Francuske i Turske koji trenutno borave u Slavoniji.

Smisao svih aktivnosti, od ekoloških akcija do poučnih radionica, osobni je rast sudionika, opuštanje i zabava te širenje znanja i iskustava. Osim što u društvu izvornih govornika možete naučiti svjetske jezike, Europski se dom pobrinuo i za jednostavne užitke koje često zaboravimo u stresnoj svakodnevici, poput promatranja zvjezdanog neba ili uživanja u prekrasnoj obližnjoj prirodi.

U prvom tjednu srpnja, u prijepodnevnim satima, zainteresirani će Brođani moći 'zaroniti' u španjolsku gastronomiju. Marina Saavedra Lopez iz Madrida podučit će ih kako napraviti tradicionalna španjolska jela poput gazpacha, tortille od krumpira i popularne sangrije.

Kako ne bi sve ostalo na kulinarstvu, sudionici radionica imat će priliku i za znanstveni rad te će naučiti izraditi prijenosna USB svjetla kako bi bili dobro opremljeni za svaku životnu situaciju.

- Velika nam je radost što u osmišljavanju projekta sudjeluje toliko stranih volontera. Uistinu su uložili puno mašte i truda u ovaj zanimljivi program pa bismo voljeli da se na njega prijavi što više građana. I tečajevi jezika se nastavljaju, primat ćemo nove grupe, ali će i stare grupe prelaziti na napredniji stupanj. Vratili su nam se opet volonteri iz Turske na produžetak volontiranja. Tu su cure Marine Conan iz Francuske i Marina Saavedra iz Španjolske koje su također osmislile veliki dio programa. Očekujemo još i volontere iz Italije. - za SBplus kazala je Iva Sedlić iz Europe Direct SB-a, pozvavši Brođane da prouče program i izaberu si ono što im najbolje odgovara.

Akcijom „Spasimo Savu" tijekom srpnja će u nekoliko navrata biti organizirano čišćenje obale rijeke i šetnice od nagomilanog smeća. O takvoj je akciji Europskog doma SBplus već ranije pisao OVDJE.

Pod nazivom „Europski snovi" održat će se i projekcije dokumentarnih filmova o boravku studenata na razmjeni diljem zemalja Europske unije. Jedna od zanimljivijih aktivnosti održavat će se pod vedrim nebom i u noći sa subote na nedjelju, 7. i 8. srpnja, kada će skupine Brođana s volonterima živjeti poput plemena, spavati na otvorenom uz vatru i uživati u nomadskoj atmosferi.

Zeleni radni kamp u kojemu će biti organizirano zajedničko uređenje gradskog vrta, promatranje ptica i njihovih staništa, „jezične kave" na kojima će Brođani kroz opušteno druženje učiti francuski ili španjolski, uživanje u društvenim igrama, izrađivanje predmeta od ekološki prihvatljivih materijala, kreiranje hrvatske tv-sapunice - sve su to samo dijelovi bogatog programa Europskog doma Slavonski Brod koji možete proučiti na plakatima.

Informacije o bilo kojoj od aktivnosti Brođani mogu dobiti svakim radnim danom, od osam do 16 sati. Europski dom Slavonski Brod registriran je na adresi Mesićeva ulica 28. Moguće ih je pronaći i na Facebook stranici 'Europe House Slavonski Brod', a s bilo kakvim upitima i prijavama na programe potrebno je javiti se na telefon 035/ 415 190 ili putem adrese elektroničke pošte: info.edsb@gmail.com.

 

Autor: Željka Gavranović

Paskelbta: T, 27/06/2018 - 14:13


Tweet Button: 

Susijusios nuorodos


Info for young people in the western balkans

Reikia specialisto pagalbos ar patarimo?

Teiraukitės mūsų!