Europäisches Jugendportal
Informationen und Chancen für junge Menschen in ganz Europa.

Program „Work and travel U.S.A.“

Otkrij čari SAD-a putem "Work & Travel USA" programa. Stekni nova poznanstva, prijateljstva i avanutre uz dinamičan rad u multikulturalnom okruženju!

„Snažna želja za putovanjem“ internacionalno je definirana terminom „wanderlust“. Nekima je isključivo vezan za razdoblje mladosti, spontanosti i neopterećenosti životnim problemima, obvezama i „ozbiljnošću“ koje donosti zrelost. Drugi pak su blagoslovljeni vječnom znatiželjom za novim prostranstvima, kulturama, avanturama i susretima sa ljudima koji nas uče drugim pogledima na svijet, drukčijim sustavima vrijednosti i načinu života koji uključuje nama možda nepojmljive dnevne rituale.

 

Kako bi trasirali životni poziv „wanderlusta“, već nekoliko godina dostupna je mogućnost putovanja kroz „Work and Travel USA“ program. Riječ je o vidu putovanja uz rad, tijekom kojeg se tri od četiri mjeseca radi na raznovrsnim, uglavnom sezonskim, poslovima koji omogućavaju održivi smještaj i život u SAD-u, a posljednji mjesec programa rezerviran je za putovanja i otkrivanje SAD-a. Program nudi i najlakši način stjecanja vize, ujedno i glavne prepreke posjeti SAD-u. Tijekom prijave za odobrenje zahtjeva za vizom pruža se podrška američke CIEE kompanije koja je utemeljena od strane State Departmenta.

 

Neka ljeto 2018. bude lišeno neostvarenih fantazija o odlasku u Ameriku, iskoristi studentski status te budi Amerikanac na jedno ljeto. Proživljeno neprocjenjivo iskustvo rada u stranoj zemlji, komunikacija na engleskom jeziku, neočekivana živopisna prijateljstva, avanture, arhitektonska i prirodna čuda koja oduzimaju dah mogu biti tema tvojih melankoličnih kava jeseni i zime 2018. Detaljnije o procesu prijave, uvjetima i neprocjenjivim savjetima zadarski su studenti saznali prošlog četvrtka, 25.01. u organizaciji udruge CINAZ, a ti besplatne savjete možeš dobiti na mrežnim stranicama Integraledu: http://www.integraledu.hr/, elektronskom poštom: info@integraledu.hr  ili telefonskim upitom na broj: +385 (0)1 468-338-1