European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

7 meglepő dolog, amit hotelből kölcsönözhetsz

Nem kell hosszasan fejtegetni, milyen fantasztikus utazni. Azonban van néhány kellemetlen velejárója is, például nélkülöznünk kell bizonyos dolgokat a világlátás során. Ezek közül néhány mégis elérhetővé válik egyes hoteleknek köszönhetően.

#1 – Te se bírsz ki egy napot kutya nélkül?

 

Az Egyesült Államok Colorado államában található az a Viceroy Snowmass nevű síüdülő és luxushotel, ahol szívesen látják négylábú társadat is. De ha kiskedvenced otthon maradt, akkor sem kell „simogatnivaló” nélkül maradnod. A személyzet segíteni fog neked kölcsönözni a közeli menhelyről, sőt, még a kedvenc fajtádat is kiválaszthatod. Egy napra a tiéd a kutyus, és csak rajtad múlik, hogyan töltitek ezt az időt.

 

#2 – Nem maradsz olvasnivaló nélkül

 

A The St. Regis (New York) hotel második emeletén egy minikönyvtárat találsz. Vesd bele magad a romantika, misztikum és kaland világába a rendelkezésre álló bőrbe kötött (!) e-könyvekkel.

 

#3 – Egy kis western feeling

 

A  Element Austin Downtown hotel (Texas) biztosítja neked a lehetőséget, hogy kibérelj egy mutatós cowboy csizmát! Ne aggódj, senki nem fog cserebogárnak nézni, és garantáltan stílusosnak érzed majd magad ebben az általunk gyakran csak filmekből ismert ruhadarabban.

 

#4 – Csak dekoratívan

 

Beülnél egy színdarabra egy elegáns színházba, de otthon felejtetted a nyakkendődet? Nem probléma a Jefferson hotelban (Washington). Ne hezitálj kölcsönözni egyet a recepción – még egy fekete övet is kaphatsz mellé.

 

#5 – Maradj sportos!

 

A Halcyon at Cherry Creek hotel garázsából sportos szabadidő-eltöltéshez vagy közlekedéshez találhatsz magadnak tökéletes eszközt. Pattanj rollerre vagy tekerj biciklit, esetleg válaszd a gördeszkát! Ha pedig egy kis kalandhoz támad kedved, bérelj túrafelszerelést: hátizsákot, GoPro-t, távcsövet, svájci kést és ivóvizet fogsz kapni a természetjáráshoz (természetesen a kerékpár mellett).

 

 

#6 - Csapj a húrok közé!


Ha nagy zenész vagy, és kedved támadna a barátokkal összegyűlni a tűz körül, gitárral a kezedben, akkor a  Montage Laguna Beach Hotel (Kalifornia) örömmel rendelkezésedre bocsátja a hangszert. Az igazgató elmondása szerint szeretettel várja a zenei beállítottságú vendégeket, sőt, pénteken és szombaton amatőr zenészeket hívnak fellépni.

 

#7 – Egy újabb háziállat

 

Ha tetszett a kutya ötlete, de aggódsz a nagy mérete vagy a felelősség miatt, kölcsönözz aranyhalat! A Kimpton Monaco Hotel áll rendelkezésedre, ha társasára vágysz, vagy a gyerekeknek hiányzik az otthon hagyott kiskedvenc. És neked semmivel nem kell foglalkoznod, a személyzet eteti alkalmi kishaladat.

 

 

Sajnos az összes hotel az Egyesült Államokban található, de várjuk kommentjeiteket, ha tudtok földrajzilag közelebb fekvő országból példát hozni, vagy történeteiteket, ha már találkoztatok hasonló (vagy teljesen más) kölcsönzési lehetőségekkel!

 

Kordé Krisztián

 

Képek: WikipediaPexels, Misael Nevarez unsplash, David Hellmann unsplash, kazuend unsplash

 

Ezt a cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook oldalán kommentelheted!