Euroopa Noorteportaal
Teave ja võimalused noortele kogu Euroopas.

Dé winterfestivals van Europa

Bij festivals denk je al snel aan kamperen, verbranden en dagenlang dansen in blote benen, maar ook 's winters vinden er heel toffe muziekfestivals plaats! Wij zetten de leukste voor je op een rijtje:

Iceland Airwaves, Reykjavík - 1 t/m 5 november 2017

IJsland is in de winter al een droombestemming op zich, maar tijdens het jaarlijkse Airwaves-festival is het relatief kleine (maar kleurrijke!) centrum van Reykjavík toch echt de place to be. In een kleine week komen vinden ontelbaar veel optredens plaats van ruim 100 artiesten. Op grote podia, maar ook op niet-standaard locaties, zoals in(!) een zwembad. Dit jaar ben je helaas net te laat voor dit muzikale sprookje, maar voor 2018 moet hij op je lijstje!

 

 

by:Larm, Oslo - 1 t/m 3 maart 2018

Toegegeven: eigenlijk zijn het vooral de Scandinaviërs die goed met kou overweg kunnen en dus vinden de meeste winter(muziek)festivals in Noord-Europa plaats. by:Larm wordt door kenners als één van de beste omschreven; nog niet ontdekt door de massa en juist boordevol muzikaal talent dat hier ontdekt wordt. En zeg nou zelf: hoe vaak wordt het complete centrum van een hoofdstad omgetoverd tot festivalterrein? Precies.

 

 

Horizon festival - Andorra, datum voor 2018 nog niet bekend

Ben jij niet van de piste af te slaan en wil je eigenlijk de hele winter profiteren van de sneeuw? Dan is Horizon festival perfect voor jou. Een week vol met de beste pistes, de grootste namen uit de wereld van de elektronica en met vele tientallen toffe feesten wordt dit verder relatief stille berggebied omgetoverd tot één van Europa's beste sneeuwfeesten.

 

 

En een mooie aanvulling uit eigen land:

 

Grasnapolsky, 2 t/m 4 februari 2018

2018 is een speciaal jaar voor Grasnapolsky: het knusse winterfestival wordt voor de vijfde keer georganiseerd en tevens voor het laatst op de iconische locatie van Radio Kootwijk. Met een mooie mix van nieuwe ontdekkingen en bekenden namen en muziek, kunst en natuur is dit het levende bewijs dat je voor een muzikaal feestje in de winter eigenlijk helemaal niet naar het buitenland hoeft. Tot op de Veluwe? 

 

Avaldatud: Neljap, 26/10/2017 - 13:49


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Vajad eksperdi abi või nõuannet?

Küsi meilt!