Portal Europeo de la Juventud
Información y oportunidades para los jóvenes en Europa.

Je dagelijkse portie beweging op reis

Weg van huis is alles anders: je hebt minder verplichtingen, eet anders, hoeft niet op een vast tijdstip uit bed en duikt er waarschijnlijk ook niet op een bepaalde tijd in. En misschien ontbreekt je sportroutine ook?

Toch is het wel belangrijk om te bewegen, zeker als je lichaam daar normaal gesproken aan gewend is. Er zijn superveel leuke dingen die je kunt doen, ook in het buitenland:

  • Ga zwemmen! Lekker verkoelend mocht je je in een warm oord bevindenen én super goed voor je lijf.
  • Ook snorkelen, kanoën, surfen, suppen, golfsurfen en windsurfen zijn coole sportieve activiteiten als je water in de buurt hebt.
  • Fietsen, wandelen of hardlopen kan natuurlijk ook; het voordeel hiervan is dat je gelijk de omgeving een beetje kunt verkennen. Pas wel op dat je niet verdwaald en houd er rekening mee dat een bergachtig landschap pittiger te belopen is dan ons vlakke landje. Misschien met een klein rondje beginnen?
  • Het doet je misschien een beetje aan de camping denken, maar badmintonnen, frisbeeën en overslaan met van die houten racketjes kan (bijna) overal! Je moet dit natuurlijk wel met zijn tweeën doen, maar zo heb je gelijk een excuus om gezellig te socializen.
  • Sport je liever binnen? Breng dan een bezoekje aan de plaatselijke fitness. Soms kun je zelfs met je eigen abonnement terecht in het buitenland, bijvoorbeeld als je bij Basic-Fit zit. Dan ben je bij alle locaties in Europa welkom!
  • Ben je tijdens je reis steeds op een nieuwe plek? Neem dan een springtouw of (opvouw)hoepel mee! Wat krachtoefeningen en een paar minuutjes springen vormen een goede work-out.
  • Dansen! Dansen! Dansen! Zelfs als je op feestvakantie bent, kun je gemakkelijk voldoende bewegen. Blijf niet hangen aan de bar, maar schud die heupen los op de dansvloer!

Geen zin om in je in je eentje uit te sloven?

  • Vraag mensen in je hostel om mee te doen.
  • Informeer bij lokale sportclubs of je een keer een proeflesje mag doen (en blijf er hangen als je voor langere tijd op dezelfde plek bent).
  • Sluit aan bij een bootcamp/yoga/crossfit/hardloopgroepje in het park, wie weet mag je gewoon een keer meedoen of kan je per les betalen!

In voor iets aparts?

Mocht je al deze activiteiten iets te gewoontjes vinden, dan kun je je tijd in het buitenland ook benutten om eens een nieuwe sport te proberen. Zoals snorkelen in een veenmoeras, schaakboksen, extreem schommelen of onderwaterhockeyen.

Publicado: Jue, 21/09/2017 - 11:35


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

¿Necesitas ayuda o asesoramiento de un experto?

Pregúntanos