Evropský portál pro mládež
Informace a příležitosti pro mladé z celé Evropy

Önfejlesztés? Kezdd el időben!

Ha fiatal felnőttként már szemezel a munkaadók és a munkavállalók pörgős világával, biztos észrevetted, mennyit számít, hogy az alaptudásodat megfelelő skillek koronázzák meg. Kezdd el őket időben fejleszteni!

Az nyer, aki érdekes

 

Hogy miért kezdd el a képességeidet és készségeidet akár már a középiskolában vagy a felsőoktatásban eltöltött évek alatt fejleszteni? Elsősorban azért, mert ha banálisan hangzik is, minél hamarabb elkezded, annál nagyobb az előnyöd a többiekkel szemben. Már az egyetem vagy főiskola első évei alatt is záporoznak az emberre az olyan ösztöndíj- vagy gyakorlati lehetőségek, amelyekre jelentkezve jobb lehetőségekkel indulsz, ha akár a nem mindennapi hobbijaddal vagy figyelemfelkeltő skillekkel fel tudod kelteni a munkaadók vagy felvételiztetők érdeklődését.

 

Mindenki hallott már anekdotát arról, hogy nem minden esetben az kapja meg az adott állást vagy lehetőséget, aki szakmailag a legfelkészültebb, hanem az, akinek a CV-jén megakadtak a szemek, mert például ötéves kora óta steptáncos, ami érdekes, és mutatja a jelentkező kitartását.

 

Milyen skilleket gyűjtsünk?

 

Nemcsak arra kell törekedni, hogy érdekesek legyünk, hanem arra is, hogy kompetensnek látsszunk. Ezt olyan készségek gyakorlásával, elsajátításával tehetjük, amelyeket manapság kulcsszószerűen keresnek a munkaadók.

 

 

Ha vetünk egy pillantást néhány álláshirdetésre, felfedezhetjük, hogy a legtöbben olyan munkavállalót keresnek, aki „önálló feladat- és problémamegoldó”, „proaktív”, „precíz”, és  a felhívásokra beküldött önéletrajzokban is ilyen erősségek után kutatnak.

 

A Forbes egy cikkében, amelyben a frissdiplomás munkavállalók készségeinek kérdésével foglalkozik, egy olyan felmérésre hivatkozva, melyet 200 munkaadó körében végzett a National Assotiation of Colleges and Employers (NACE), felsorolja azt a top tíz készséget, amelyet a munkaadók szükségesnek tartanak. Ezek fontossági sorrendben a következők: a csapatban dolgozás képessége, feladatmegoldás és döntéshozás, feladatok tervezése és priorizálása, jó verbális kommunikáció, információ beszerzése és értékelése, számadatok értelmezése, az adott álláshoz kapcsolódó technikai tudás (látható, hogy ez mindössze a hetedik helyen szerepel), számítógépes programok ismerete, írásbeli jelentések írása, és végül képesség mások befolyásolására.

 

Ezek egyértelműen nem olyan extra képességek, amelyekhez különleges képzés kellene, sőt, a jó hír, hogy a legtöbbel már eleve rendelkezünk, csak ne felejtsük el beépíteni őket a CV-nkbe, vagy motivációs levelünkbe!

 

Hogyan sajátítsuk el őket?

 

Általában oda sem kell figyelnünk erre. Dolgoztál a diák- vagy hallgatói önkormányzatnál? Akkor biztos tudsz programokat szervezni. Csapatban dolgoztál valamilyen projekten? Akkor van már tapasztalatod a csapatmunkával járó megmérettetések terén. Nyaranként diákmunkát végzel? Tehát aktív vagy, és előre tervezel.

 

Ne feledd azt sem, hogy ha nyitott szemmel jársz, szinte minden, a későbbiekben szükséges tudás ott van előtte Online kurzusok szinte minden elképzelhető témában indulnak (legtöbb esetben az adott kurzust tartó egyetem még a kurzus elvégzését tanúsító oklevelet is ad), a gombnyomásra elérhető cikkekről, videókról és egyéb tartalmakról nem is beszélve. Az ezeken való részvétel nem csak azt jelenti, hogy ingyenesen tanulhatod neves egyetemek oktatóitól azt, ami érdekel, hanem a munkaadónak is mutatják, hogy szabadidődben is törődsz önmagad fejlesztésével.

 

Ha ezeket olvasva esetleg úgy érzed, nem vagy elég készség birtokában ahhoz, hogy a következő jelentkezésed alkalmával te lehess a biztos befutó, akkor se ess kétségbe! Nem kell azonnal olyan, órán kívüli tevékenységekbe belevágnod, amihez őszintén szólva semmi kedved (bár ha bele is vágsz, még meg is szeretheted). Olyasmivel foglalkozz, ami nem csak élményekkel, tapasztalatokkal és így skillekkel gazdagít, hanem mindezek mellett még érdekel is. Ha valaki érdeklődő és azt keresi, amivel valóban foglalkozni szeretne, a tudás útközben megtalálja, akár órarend szerinti, akár azon kívüli tapasztalatokról vagy tudásról legyen szó.

 

Kőszegi Anna

 

Képek: rawpixel, Free-Photos és Skitterphoto Pixabay oldalai

 

A cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook-oldalán kommentelheted.