Min Over ons

Europese Jongerensite – Informatie en tips voor jongeren uit heel Europa!

 

De Europese Jongerensite bevat Europese en nationale informatie en tips voor jongeren die in Europa wonen, leren en werken. De informatie is opgedeeld in acht hoofdthema's, behandelt 34 landen en is beschikbaar in 28 talen.

 

Structuur van de site

 

De informatie op deze site is opgedeeld in thema's, zoals onderwijs en opleiding, creativiteit en cultuur, gezondheid en welzijn, etc. Deze thema's staan vermeld op de homepage en in de menubalk bovenaan elke pagina.

 

Elk thema heeft ook een aantal subthema's, die je kan vinden door op de thema's te klikken.

 

De informatie gaat niet alleen over Europa, maar ook over de individuele landen. Klik op "Kies een land" om tussen de informatie over de verschillende landen en Europa te wisselen. Niet elk artikel is voor elk land beschikbaar.

 

Aan de rechterkant van de meeste pagina's vind je korte lijstjes met nieuwsberichten en evenementen die te maken hebben met het land dat je bekijkt. Om meer details te zien, kun je op het nieuwsbericht of evenement klikken. Als je op "Alle evenementen" of "Alle nieuwsberichten" klikt, krijg je de volledige lijst met artikelen en evenementen te zien.

 

Talen

 

Rechtsboven kun je een taal kiezen. De menu's en de Europese informatie zijn in maximaal 28 talen beschikbaar. De informatie over de individuele landen is in de taal of talen van dat land beschikbaar en soms ook in het Engels.

 

Als je een andere taal kiest en een item is in die taal niet beschikbaar, krijg je het item ofwel in het Engels, ofwel in de originele taal te zien.

 

De wereldbol die naast elk item staat, toont in welke talen dit item beschikbaar is. Als je op de taalcode klikt, krijg je het item direct in de taal van jouw keuze te zien. Hierdoor zal ook de taal van de website veranderen.

 

Onderhoud van de website

 

De Europese Commissie en het Eurodesk-netwerk onderhouden deze website. Klik op "Juridische mededeling" onderaan deze pagina voor meer informatie.

 

Stel een vraag

 

Op deze site worden de vragen van jongeren beantwoord via het Eurodesk-netwerk.

 

Vragen en opmerkingen

 

Als je meer wilt weten over de Europese Jongerensite, of als je opmerkingen of suggesties hebt om de site te verbeteren, laat het ons dan weten via de knop "Contact" onderaan de pagina.

 

Alvast hartelijk dank!

 

De Europese Jongerensite is een initiatief van verschillende instellingen van de Europese Unie.

 

European Commission
DG Education and Culture
Unit C.1 Youth policy
Rue Joseph II, 70
1000 - Bruxelles