European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Youthpassom do indeksa – odskočite od konkurencije!

Petra na Godišnjoj Erasmus+ konferenciji
Petra na Godišnjoj Erasmus+ konferenciji
Petra Vukas ispričala nam je kako joj je Youthpass pomogao da u konkurenciji od preko 600 kandidata upiše željeni studij - čestitamo i slavljeniku Youthpassu i Petri!

Youthpass, potvrda i proces praćenja rezultata neformalnog učenja u Erasmus+ projektima ove godine slavi 10 godina! Youthpass se od ostalih potvrda razlikuje i po tome što sudionici sami opisuju svoje nove vještine i znanja. Upravo je prepoznavanje i prezentiranje vlastitih kompetencija ono što će itekako cijeniti i potencijalni poslodavci i ispitivači na razgovorima za upis na studij, čak i ako nikad nisu čuli za Youthpass!

 

Petra Vukas ispričala nam je kako joj je Youthpass pomogao da u konkurenciji od preko 600 kandidata upiše željeni studij:

 

U Erasmus+ program uključila sam se 2014. godine sudjelovanjem na svom prvom projektu na kraju kojeg sam dobila Youthpass certifikat. To mi je bio prvi susret s Youthpassom i sjećam se kako me odmah zanimalo u kojoj bi mi prilici Youthpass mogao biti korisnim. Tri godine i 12 projekata kasnije sjedila sam na razgovoru za upis na studij Logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Pri objašnjavanju svih razloga zbog kojih sam odabrala upravo taj studij, spomenula sam rad s ljudima i kako imam neformalnog iskustva u tom području. Objasnila sam im da sam sa sobom ponijela Youthpass certifikate s međunarodnih razmjena mladih kao dokaz o kompetencijama koje sam stekla i usvojila tijekom projekata. Predala sam im certikate da ih pogledaju i odgovorila na pitanja koja su postavljali. Do tog trenutka nisu se nikada susreli s Youthpass potvrdom. Potvrde su se pokazale iznimno korisnima jer su poslužile kao fizički dokaz o mom sudjelovanju na razmjeni mladih i stečenom znanju te sam se, zahvaljujući njima, istakla među više od 600 kandidata na razgovoru i u konačnici uspješno upisala na željeni studij. Uvjerena sam da su moja iskustva u neformalnom području te priložene Youthpass potvrde tome uvelike pridonijeli.

 

Petra Vukas, 19 godina, studentica

Published: Thu, 31/08/2017 - 16:44


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!