Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

5 argumenten om je ouders te overtuigen van je buitenlandavontuur

Wil jij niets liever dan een poosje naar het buitenland, maar lukt het je niet om je ouders te overtuigen? Je bent niet de enige! Daarom delen wij graag enkele zinnen die je kunt zeggen om ze zo ver te krijgen (en die nog waar zijn ook).

"Ik ben er klaar voor"

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze wel eens en dat is in dit geval helemaal waar. Als je al een idee hebt wat je wil gaan doen, wat je ervan kunt verwachten én nog altijd enthousiast bent, zullen je ouders veel eerder achter je staan. Lees bijvoorbeeld de ervaringsverhalen onderaan op deze website om een indruk te krijgen van alle mogelijkheden en of het iets voor jou is.

 

"Het is goed voor mijn ontwikkeling"

Je leert op eigen benen te staan! Niet alleen omdat je waarschijnlijk je eigen boodschappen zult moeten doen en zelf je kleding moet wassen, maar ook omdat je er ook op lastigere momenten alleen voor zult staan en daar sowieso sterker van wordt. Ook maak je kennis met een nieuwe cultuur, maak je (internationale) vrienden en wordt je Engels beter. Misschien leer je zelfs een nieuwe taal.

 

"Ik vergroot er mijn kans op een baan mee"

Een buitenlandervaring is goed voor je cv, ongeacht of dit in het buitenland studeren, stage lopen, vrijwilligerswerk doen of werken als bijvoorbeeld au pair is. De Europese Commissie deed onderzoek en vroeg aan werkgevers wat voor invloed een buitenlandervaring heeft, maar ook "gewoon" reizen is goed voor je.

 

 

"Ik leer (nóg beter) met geld omgaan"

Want opeens moet je kiezen tussen twee vette dingen en heb je écht maar geld voor één, want er is niemand in de buurt om even snel iets van te lenen... En je zal toch ook nog moeten eten 's avonds en morgen en de rest van de week.

 

"Straks vind ik Nederland veel leuker en ga ik dus nooit meer weg"

Nederlanders die in het buitenland hebben gewoond of veel hebben gereisd waarderen ons kikkerlandje over het algemeen na terugkomst een stuk meer. Het tweede gedeelte is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen, maar het zet wel kracht bij aan deel een en geloof dus maar dat je nu gewoon weg mag. Voor eventjes, in elk geval.

Julkaistu: Ti, 29/08/2017 - 15:36


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä