Europäisches Jugendportal
Informationen und Chancen für junge Menschen in ganz Europa.

Originele reisselfies maak je zo!

Ken je dat, dat je terug van vakantie komt met vooral vlugge selfies en foto's van jou zonder benen of hoofd, gemaakt door enthousiaste mede-touristen? Dat is verleden tijd! Nu maak je zélf namelijk de tofste reisfoto's van jezelf.

Op ons Instagram-account volgen we wekelijks een Nederlandse jongere die voor studie, stage of werk in het buitenland is óf - in deze zomermaanden - "gewoon" aan het reizen is. Zo ook Angélica, een fotografe die eerder deze maand roadtripte van Nederland naar Slovenië.

 

Onderweg liet ze ons niet alleen heel mooie plekken zien, maar gaf ze ook tips voor het maken van selfies op reis. Angélica komt namelijk na elke reis thuis met de mooiste foto's van zichzelf en die maakt ze gewoon zelf! Op haar eigen blog verklapte ze al eens enkele trucjes (zoals afstandsbediening en een klein statief met beweegbare pootjes), maar een beetje lef heb je sowieso nodig. Alhoewel... "Op reis ken je niemand, dus gewoon doen!" ;)

 

Tips voor het maken van originele selfies op reis

 

  1. Zorg dat niet alleen jij, maar ook je omgeving op de foto staat. Laat zien dat je op reis bent! Zoek als het even kan een achtergrond die een beetje "spannend" is en laat zien dat je niet thuis bent. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een dramatisch landschap of mooie rotspartij, maar ook een stadsgezicht of muur met graffiti.
     
  2. Kijk verder dan je neus lang is. Zoek hét plekje waar je het mooiste uitzicht hebt. Soms moet je hier inderdaad een stukje voor lopen of klimmen, maar dat is het waard.
     
  3. Oefen. Oefen veel. :)

 

 

Volg ons Instagram-account voor meer reisfoto's en -tips!

Veröffentlicht: Do, 24/08/2017 - 13:23


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Hilfe oder Beratung von Experten

Frag uns!