Europos jaunimo portalas
Informacija ir galimybės visos Europos jaunimui.

Wandelend Europa door!

Alles waar je met de auto zo langs zou razen en de paadjes die onbegaanbaar zijn op de fiets, ontdek jij al wandelend! We zetten de mooiste routes voor jou op een rijtje.

Oostenrijk
Voor wie rustig aan wil beginnen: deze route, waarbij je via een houten steiger over één van de mooiste ravijnen van Europa loopt, is slechts een kilometertje. Onderweg kom je spectaculaire watervallen en rotsen tegen. Het ravijn heet de Liechtensteinklamm en is te vinden in Sankt Johann im Pognau, Oostenrijk.


Foto van @rizmajertoni op Instagram

Madeira
Op Madeira vind je oude irrigatieroutes die je kan bewandelen, de Levadas. Langs de routes bloeien ontzettend veel bloemen, loop je door sprookjesachtige bossen en zal je veel watervallen tegenkomen. Er zijn meerdere routes die de moeite waard zijn, bijvoorbeeld de Levada das 25 fontes en de Levada do Moinho.


Foto van @arnaudgossement op Instagram

Corsica
Een ander prachtig eiland is Corsica. Je kan hier vooral mooi wandelen langs de kust, waar scherpe kliffen en prachtige uitzichten zijn. Een mooie route loopt van Pozzo naar het uitzichtpunt Monte Stello. Ook rond het stadje Calvi kan je leuk wandelen.


Foto van @al_maroselli op Instagram

Engeland
Langs de muur die Engeland en Schotland vroeger scheidde, kan je nu prachtige wandeltochten maken. De fanatiekelingen lopen de hele Hadrian’s Wall af: 135 kilometer. Als je kleine stukjes van de route loopt, sla dan zeker het gedeelte bij Northumberland National Park niet over!


Foto van @sarah.glasco op Instagram

Albanië
Heb je niet zo’n zin in andere toeristen op de route en wil je vooral genieten van ongerepte natuur? Breng dan en bezoekje aan de Valbona vallei in Albanië. De route van Valbona naar Theth is zeker een aanrader en buiten Albanië niet zo bekend.


Foto van @blerina_dula op Instagram

IJsland
Voor iedereen die graag extremere routes wil lopen, is IJsland the place to be. Ga mee op de Laugavegur trail: een trek van 55 kilometer langs gletsjers en hoge bergen. De trek duurt 4 tot 5 dagen. Vind je dit te veel van het goede? In het gebied Glymur kan je mooie korte wandelroutes maken.Bron: vliegwinkel.nl (https://www.vliegwinkel.nl/reisgids/mooiste-wandelroutes-europa)

Paskelbta: T, 09/08/2017 - 16:24


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Reikia specialisto pagalbos ar patarimo?

Teiraukitės mūsų!