European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Ezek a hírességek forgatnak 2017-ben Budapesten

Budapest eklektikus épületei, különleges utcái közkedvelt forgatási helyszínei a hollywoodi filmeseknek. Tavaly a kerékpáron közlekedő Harrison Ford tartotta lázban Pest megyét. Nézzük, idén melyik hírességgel futhatunk össze Budapesten!

Ők jártak nálunk 2016-ban

 

A tavalyi évben sem volt hiány hírességekből, többek között a lányok kedvence, Ryan Gosling és az idősebb korosztály Ryan Goslingja, Harrison Ford is megfordult nálunk, akik az 1988-as Szárnyas fejvadász folytatását forgatták itt. A Philip K. Dick regénye nyomán készült film folytatását Denis Villeneuve viszi vászonra, akinek többek között a Sicario-t vagy a tavaly mozikba került Érkezés című alkotásokat is köszönhetjük. Harrison Ford főként kerékpározással múlatta nálunk az idejét, míg Gosling inkább egy stílusos fotósorozatot készített a Gellért fürdőben.

 

De tavaly Tom Hanks is visszatért Budapestre, aki 2016-ban kétszer is megfordult nálunk a Da Vinci-kód folytatása, az Inferno miatt. És mivel a rendező elégedetlen volt pár jelenettel, ezért visszarendelte Hanks-et is, az újraforgatás miatt.

 

2017-ben ezek a filmek forognak Budapesten

 

Már a pesti utcákat rója Jennifer Lawrence, aki a Vörös Veréb című film forgatása miatt érkezett Magyarországra. A filmben Lawrence egy, a Putyin titkosszolgálatához tartozó kémet alakít majd. Az alkotás várhatóan idén ősszel kerül a mozikba. A színésznő egyébként a film kedvéért barnára festette a haját, tehát ennek tudatában érdemes keresni!

 

A 2003-as Good Bye, Lenin! című német film főszereplője, Daniel Brühl szintén nálunk forgat idén. Caleb Carr híres regénye, a The Alienist elevenedik meg egy sorozat formájában, melynek forgatási helyszínei Magyarországon lesznek. A pszicho-thrillerben Theodore Roosevelt rendőrfőnök, Dr. Laszlo Kreizler bűnügyi pszichológus és John Moore újságíró segítségével próbálja kézre keríteni a város első sorozatgyilkosát. A sorozatban szerepet kap még a Halálos iramban filmek főszereplője, Luke Evans, illetve Dakota Fanning is.

 

Jamie Foxx pedig a Robin Hood című filmet forgatja éppen nálunk. Ennek apropóján a Szürke ötven árnyalatának sztárja Jamie Dornan, a Zsivány egyesből ismert Ben Mendelsohn, valamint a Kémek hídjából ismert Eve Hewson is ellátogat hozzánk. Sőt, még az sem kizárt, hogy a film egyik producere, Leonardo DiCaprio is eljön majd Magyarországra.

 

Ezekért a magyar filmekért lesz érdemes a moziba menni idén

 

 

2017-ben sorra váltják majd egymást a különféle műfajú filmek a mozikban, hiszen a vígjátékon át a drámáig minden megtalálható lesz majd a palettán.

 

Érkezik például a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film rendezőjének, Reisz Gábornak az új filmje, amit 2016 év végén kezdtek el forgatni és várhatóan ez év augusztusában fejezik be. A film egy 30-as pasiról szól, aki élete mélypontján régi gyermek- és tinédzserkori emlékeibe invitálja majd el a nézőket. Ez főként annak a 25+-os korosztálynak lesz nagyon szórakoztató, akik az 1990-es és 2000-es években voltak fiatalok, de a mai fiatalok is biztos találnak majd párhuzamokat a saját életükkel kapcsolatban.

 

Február 16-án kerül a mozikba Kostyál Márk első nagyjátékfilmje, a Kojot, ami tulajdonképpen egy mai modern western és egy akciófilm ötvözete falusi környezetben. A történet főhőse megörököl egy vidéki birtokot, amelyre a helyi uraság is feni a fogát és szeretné eladni a területet egy svéd multi cégnek. A film bemutatója alapján akciódús jelenetekben nem lesz hiány.

 

A minap került a mozikba Egyedi Ildikó drámája, a Testről és lélekről is, aki hosszú idő óta most készített újra nagyjátékfilmet. A film egy olyan szerelmespárról szól, akik úgy szeretnek egymásba, hogy élőben nem csupán az álmaikban találkoztak szarvasként. Mikor végül a való életben is összetalálkoznak, kiderül, hogy a kémia nem működik kettejük között. Vajon feladják a próbálkozást vagy küzdenek a szerelmükért?

 

A Brazilok című film Acsán játszódik, ahol a falu focibajnoksága áll a középpontban. A falu friss papja elintézi, hogy a bajnokságon a romák csapata is részt vehessen. A tét nem kicsi, hiszen a nyertes csapat elutazhat egyenesen Brazíliába. A bemutató alapján az alkotás enyhe ”kusturicás” felhangú, de mégis nagyon egyedi módon mutatja be a falusi élet vidám oldalát.

 

Igényes filmekben tehát idén sem lesz hiány, már csak az a kérdés, hogy milyen sorrendben kezdje el az ember a mozizást.

 

Serestyén Sára

 

A cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook-oldalán kommentelheted.

Published: Thu, 23/03/2017 - 23:40


Tweet Button: 

Related links


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!