Europos jaunimo portalas
Informacija ir galimybės visos Europos jaunimui.

Európai Szolidaritási Testület: megkezdődött a fiatalok kiválasztása

Az akkreditált szervezeteknek már lehetőségük van arra, hogy a Szolidaritási Testületben regisztrált fiatalok közül kiválasszák a tevékenységeikhez szükséges és megfelelő munkavállalókat, gyakornokokat és önkénteseket.

Három hónappal a Szolidaritási Testület (European Solidarity Corps, ESC) elindulása után a szervezetek felajánlhatják betöltendő pozícióikat. Az ESC online rendszerén keresztül választhatnak a már regisztrált fiatalok közül nekik megfelelőt.

 

Ebben az első szakaszban a szervezetek támogatásért a meglevő EU-s finanszírozási programokon keresztül pályázhatnak. Jelenleg nyolc program támogatja az Európai Szolidaritási Testületet. Az ESC online rendszere elősegíti azt, hogy az érdeklődő fiatalok és a szolidaritáshoz kapcsolódó projekteket megvalósító szervezetek rövid időn belül egymásra találjanak. 

 

Ahhoz, hogy egy szervezet ebben részt tudjon venni, alá kell írnia az Európai Szolidaritási Testület Küldetése és Alapvetései című dokumentumot, valamint ismerniük kell, és a szolidaritási projektjeik során alkalmazniuk is az Európai Szolidaritási Testület Alapszabályzatában lefektetett jogokat és kötelezettségeket. Azok az szervezetek, amelyek már rendelkeznek valamely EU-s támogatási programnál akkreditációval, automatikusan hozzáférnek az ESC online adatbázisához. 

 

Ha önkéntesként, gyakornokként vagy munkavállalóként szeretnél jelentkezni valamely projektre, akkor itt tudsz regisztrálni. Ehhez szükséges lesz megadni a személyes adataidat, az elérhetőségeidet, meg kell jelölnöd, hogy milyen készségekkel rendelkezel, mi motivál a szolidaritási projektekben való részvételre, valamint az önéletrajzodat is fel kell töltened. Több száz pozíció lesz elérhető számodra már idén tavasszal, és több ezer követi majd az elkövetkező hónapokban.

Ne hagyd ki ezt a lehetőséget! Kövesd az Európai Szolidaritási Testületet a Facebook-on!

Paskelbta: K, 09/03/2017 - 13:01


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Reikia specialisto pagalbos ar patarimo?

Teiraukitės mūsų!