Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Middelbare school afmaken in het buitenland: de 5 beste bestemmingen!

Education First
Zit je in je laatste jaar van de middelbare school of moet je nog een jaartje langer studeren en weet je nog niet wat nadien te doen? Geen stress! Waarom ga je niet een jaar studeren in het buitenland?

Je kunt na je middelbare school een tussenjaar nemen en een jaar in het buitenland studeren. Hierdoor neem je de tijd om goed na te denken over je volgende stap en verbeter je meteen ook je taalvaardigheden (lees: leuk voor op je CV later). EF (Education First) geeft je alvast de beste bestemmingen binnen Europa, zodat jij al kan beginnen dromen van je volgende stap.

1. Studeren in Londen
Je zal je nooit vervelen tijdens het studeren in Londen. Onze EF school bevindt zich in een historisch Victoriaans gebouw dicht bij het London Eye, op 5 minuten lopen van Waterloo station. Vanuit de EF school kan je deze prachtige stad verder ontdekken. In Londen is wel iedere dag iets te beleven: bezoek de bekendste attracties zoals de Big Ben en Buckingham Palace of ga shoppen op Oxford Street. Een ding is zeker: dat jaar ga je zeker nodig hebben om alles te ontdekken. En je leert ook nog eens spreken met een Brits accent: absolutely lovely!

2. Studeren in Dublin
De Ieren weten wel hoe ze moeten feesten, en dat geldt eens zo hard voor de studenten in Dublin. Dublin mag dan wel een compacte hoofdstad zijn; het kleine stadje bevat alles wat een studentenstad nodig heeft. Onze EF school is gevestigd in het stadscentrum aan Fitzwilliam Square, op slechts tien minuten lopen van het centrum van Dublin. Beleef deze stad als een echte local, ontmoet een leprechaun en laat je inspireren door de vele belangrijke multinationals in de buurt zoals Google, Facebook, Uber en Airbnb.

3. Studeren in Barcelona
Van een gezonde hoeveelheid tapas en sangria kun je genieten in de hoofdstad van Spanje. Als je Spaans nog niet 100% bueno is kan je Spaans studeren in Barcelona! De EF school is gelegen in de levendige wijk Eixample. Spaans is nog steeds een van de meest gesproken talen ter wereld. De kennis ervan zal je helpen met verdere reizen en andere talen zoals het Italiaans en Frans te begrijpen. Echt iets voor de avontuurlijke student dus!

4. Studeren in Parijs
Parijs heeft een je ne sais quoi waardoor het moeilijk is om niet van deze Franse hoofdstad te houden. Parijs heeft het gewoonweg allemaal: van wereldberoemde attracties zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame tot zijn verrukkelijke wereldkeuken. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom Parijs voortdurend bovenaan de lijsten van de meest bezochte steden van de wereld staat. Parijs is ook ideaal om te studeren in het buitenland: je hebt er eerste klas universiteiten en een brede waaier aan nog betaalbare cursussen en programma's voor wie graag na zijn jaar zou willen blijven plakken. Onze moderne school ligt in het hippe 9e arrondissement in Parijs en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Pas mal non?

5. Studeren in Berlijn
Wil je (bijna) gratis studeren in een van de hipste steden van Europa? Dan kan Berlijn wel eens de perfecte plek voor jou zijn. De nonchalante start-up sfeer van de Berliners en de tastbare geschiedenis maken van deze stad een topbestemming voor studenten. Ervaar zelf waarom Berlijn steeds vaker young professionals aantrekt en verbeter je Duits op onze EF school. Vanuit ons compleet gerenoveerd monumentaal gebouw vlak bij de Potsdamer Plaz kan je de stad verder ontdekken: ga shoppen, eten of feesten tegen studentenprijzen en loop over de landingsbaan van het verlaten vliegveld Tempelhof.

 

Voor meer informatie over onze studiejaren in het buitenland, kan je contact opnemen met het EF team in Amsterdam:

De Boelelaan 7
1083 HJ Amsterdam
Telefoon: 020-5745400

Publisert: Fre, 17/02/2017 - 10:17


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!