Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

2016 legtöbbet hashtagelt városai

Az Instagram kiadta azoknak a városoknak a listáját, melyek az oldalon a legnagyobb népszerűségnek örvendtek, tehát a legtöbben jártak itt, a legtöbben vágytak ide és a legtöbben emlékeztek vissza az itteni élményeikre.

A 10. legnépszerűbb Indonézia fővárosa, Jakarta volt, ahonnan nem maradtak el a #foodporn, a #newshoes és a #landscape hashtagek, de ezzel a kulcsszóval keresve jellegzetes indonéz viseletek és egy egészen más kultúrkör is megjelenik. A szokványos, egész világot behálózó Insta-topikok mellett jelen vannak a helyi vallásra és öltözködésre utaló képek is. Így akár még kultúrantropológiai vizsgálatot is végezhetünk az Instagram segítségével.

 

A 9. Isztambul, Törökország fővárosa. Gondoltátok volna, hogy itt is esik a hó? Én most tudtam meg, köszi Instagram! Szép turisták, helyi barátok, burkák, ékszerek, táskák, virágok. Egészen közel vannak, egyre jobban megismerhetjük a kultúrájukat. Remek célpont Isztambul egy vakációra!

 

Rio de Janeiro, Brazília fővárosa a 8. helyen áll a listán. Itt már verőfény és pálmafák fogadnak. Nem is tudom, hogy ez az, , amit mindenkinek ajánlok ebben a fagyos időben, vagy épp ellenkezőleg. Mindenki napozik, szerelmes és salátát eszik, hát igen. Nem véletlen ez a 8. hely!

 

A nagy melegből rögtön a fagyba váltunk, mert a 7. helyre Oroszország jelentős városa, Szentpétervár került. Itt inkább a karácsonyi hangulat jut eszünkbe, vagy az, hogy olyan, mintha csak itthon lennénk, hó és fagy mindenhol, de így lehet korcsolyázni, forró csokit inni és felvenni a legprémesebb kabátunkat.

 

Los Angeles, California, az igazi USA-életérzés a 6. helyre jutott az Instagram listáján. Utcák a felhőkarcolók közt, repülőgép, ahogy valaki éppen érkezik az amerikai álom felé, szép lányok, nagy autók, gazdag fiúk, kiskutyák, új ruhák, kaja, szerelem és selfie-k mindenhol. És, ha már Amerika: hosszú utak, szabadság. Minden város egy-egy életérzés. Aki járt már ott, tudja, aki nem, az csak érzi.

 

Párizs az 5. Csak az ötödik? Kíváncsian várom az első helyezettet ezek után! Itt persze nem érnek bennünket nagy meglepetések. Eiffel-torony, Louvre, testkultusz, mindenki fitt és egészséges. A divat fővárosában azonban nem különösebben sok a ruha-kép. Talán nekik Franciaországban már nem is kell tenniük azért, hogy tudják róluk, ők a legstílusosabbak. Mi többiek pedig csak próbálkozunk a felzárkózással.

 

Brazília még egy várossal bekerült a listába, méghozzá egy még előkelőbb helyen, a 4.-en, Sao Paulóval. Selfie-k, tájak, magas házak, Frida Kahlo, Maria Carey. Esküvők, családok, talán először az összes eddigi kép között. Talán véletlen, talán nem.

 

A 3. Moszkva, tehát Oroszország a második, aki két várossal képviselteti magát a listában. Fagyott turisták, patinás épületek, szinte mindenhol karácsony van egész évben. Lehet, hogy igazából nem is az Északi sark, hanem Oroszország a Mikulás hazája?

 

A 2. London az Egyesült Királyságban, ami egyrészről meglepő, másrészről magától értetődő a dolog. Ugyan folyton esik az eső, de vannak telefonfülkék és double deckerek, meg lehet nézni az őrségváltást, van ott minden és valóban egyedülálló hely ez a Földön, főleg most, hogy már politikailag is elkülönült az Európai Uniótól.

 

Ééés, az 1. hely New York-é. Tehát az Amerikai Egyesült Államoknak is két városa jutott a top-listába. Róla csak ennyit mondanék: https://www.youtube.com/watch?v=GPeOkzadr5g

 

Hernádi Anna

 

 

A cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook-oldalán kommentelheted.

 

Közzétéve: h., 30/01/2017 - 07:49


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!