Portal Europeo de la Juventud
Información y oportunidades para los jóvenes en Europa.

Táler Orsolya: A gyerekeket meg kell hallgatni

Az alapítvány munkatársai már 1993 óta hallgatják meg a fiatalokat és segítenek, ott ahol tudnak. A Kék Vonal hitvallásáról és működéséről Táler Orsolyával, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ügyvezetőjével beszélgettem.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány említésére sokaknak az ugrik be, hogy ez egy telefonos lelkisegély szolgálat, de az alapítvány munkája jóval több ennél. Mi a szervezet fő célja és tevékenységei?

 

A szervezet fő missziója a kezdetektől az, hogy a gyerekeket meg kell hallgatni és a bajban segítséget kell nyújtani. A lelkisegély-vonal (116 111) 1993-ban kezdte meg működését, kezdetben naponta néhány órában, és ahogy nőtt a szervezett úgy nőtt a nyitvatartási idő is, így ma már 24 órában vagyunk elérhetőek. A kétezres évektől nem csak vonalas, de mobilos, e-mailes és chat konzultációs formában is elérhetőek vagyunk. De még mindig a telefonos segítségnyújtásnak van a legnagyobb kihasználtsága.

 

Ennek az is lehet az oka, hogy manapság egyre több fiatalnak van mobilkészüléke, illetve vannak olyan problémák, amelyeket kifejezetten itt tudnak megvitatni másokkal. Ugyan ma már a gyerekek nagyon könnyedén kezelik ezeket az eszközöket és sokat leveleznek egymással, különféle emotikonok formájában, azért azt elég nehéz lenne emotikonokkal lekommunikálni felénk, ha például valaki arról szeretne tanácsot kérni, hogy tetszik neki egy fiú vagy egy lány és nem tudja, hogy mit tegyen.

 

Kik és milyen problémákkal fordulhatnak a Kék Vonalhoz?

 

24 éves korig fogadjuk a fiatalok hívását, illetve fogadunk hívásokat felnőttektől, szülőktől és szakemberektől is, nyilván abban az esetben, ha egy gyermekkel kapcsolatos probléma miatt fordulnak hozzánk. A legtöbb hívónk egyébként a 12-16 éves korosztályból kerül ki.

 

Mi egy alacsony küszöbű szolgáltatás vagyunk, ez azt jelenti, hogy bármilyen témával, problémával és kérdéssel kapcsolatban meg lehet minket keresni. Nem teszünk különbséget kis és nagy probléma között, mivel azt gondoljuk, hogy mindenkinek az éppen aktuális problémája, kérdése a legfontosabb. Pusztán azért, mert felnőtt fejjel én mást gondolok egy adott problémáról, attól még meg kell hallgatnom.

 

Milyen jellegű megkeresések a leggyakoribbak?

 

A lelki problémákkal, öngyilkossági gondolatokkal kapcsolatos megkeresések, ami nagyon gyakran együtt jár az önsértéssel, vagdosással.

 

Mivel döntő többségben kamaszok keresnek meg minket, ezért sok szerelemmel, párkapcsolattal, szexualitással kapcsolatos kérdést is kapunk. Ezekkel kapcsolatban sok provokatív kérdés érkezik hozzánk. Sokan azért telefonálnak, hogy zavarba hozzanak minket, de nagyon sokszor kiderül, hogy egy-egy provokatív kérdés mögött van valódi érdeklődés is. Sajnos általánosságban sok gyereknek nincs tapasztalata arról, hogy miként is beszélhet a saját szexualitásáról egy felnőttel, mert nem kap megfelelő felvilágosítást és nincs kivel beszélnie ilyesmiről.

 

Email-es és chat-es megkeresés esetén ez a provokáló, viccelődő kommunikáció nincsen, ezért az a tapasztalat, hogy itt inkább komolyabb problémákról írnak. A témák, a hangsúly és a szóhasználat alapján pedig az a következtetés, hogy itt főként a 16 év fölöttiek írnak. Ezeken a fórumokon gyakrabban fordul elő például bántalmazással és szexuális abúzussal kapcsolatos megkeresés.

 

Olyan esetek előfordulnak-e, hogy a gyermekek nem a saját problémájuk miatt, hanem az egyik szülő vagy szülők gondja, mentális betegsége miatt keresnek meg titeket?

 

Gyakran telefonálnak családi problémák miatt a gyerekek. Itt inkább a szülők rossz házassága, válása, betegsége miatt keresnek meg minket. Nem feltétlenül azért, hogy ő mit tud tenni ez ellen, hanem azért hogy az ő életét ez miben érintheti.

 

Családon belüli erőszakkal, gyermekbántalmazással kapcsolatban is sok megkeresést kapunk. Ebben az a jellemző, hogy a gyerekek úgy szeretnének segítséget kapni, hogy a gond szűnjön meg, de minden más maradjon változatlan. Még abban az esetben is, ha ők az áldozatok, akkor is nagyon ragaszkodnak a családhoz, a szüleikhez. És ehhez persze az is hozzátartozik, hogy az áldozatok többnyire saját magukat okolják a kialakult helyzetek miatt.

 

Az alapítvány munkáját ügyelők segítik. Van-e valamilyen előfeltétele annak, hogy valaki ügyelőnek jelentkezzen?

 

Az ügyelők döntő többsége önkéntes, akik reggel 8 és este 9 között ügyelnek, egy munkatárs segítségével, és este 9-től pedig részállású alkalmazottak ügyelnek.

 

Bárki jelentkezhet önkéntesnek 20 éves kor fölött. A jelentkezéshez kell erkölcsi bizonyítvány és egy referencia – ami lehet egy ismerős által megírt ajánlás is –, illetve ki kell tölteni a honlapunkon található kérdőívet is. Ezután a jelentkezőket meghívjuk egy fél napos csoportos workshopra, ahol különféle szituációs játékok és feladatok vannak. Ezen a workshopon egyrészt mi is ki tudjuk választani, hogy ki az, aki továbbmehet a képzésre, illetve a jelentkezők is el tudják dönteni, hogy szeretnék-e ezt csinálni. A képzésnek van egy három napos elméleti része, amit vizsgával zárunk. Sikeres vizsga esetén van egy gyakorlati képzés, ami egy hat alkalmas hospitálás felügyelő jelenlétében. Aki pedig mindennek a végén pozitív visszajelzést kap, az elkezdhet ügyelni ügyeletvezető jelenlétében.

 

A képzés azonban itt nem ér véget, hiszen az ügyelők rendszeresen vesznek részt továbbképzésen, illetve csoportos konzultációkon, amelyek a gyakran felmerülő problémákra épülnek.

 

Az alapítvány kapcsolatban áll-e más hasonló európai szervezetekkel, és milyen módon tudják segíteni egymás munkáját?

 

Több nemzetközi kapcsolatunk is van: több mint 142 ország mellett mi is tagja vagyunk a Gyerek Lelkisegély-telefonok Világszövetségének, amelynek kifejezetten gyerek segélyvonalak a tagjai. Tagjai vagyunk még a Missing Children Europe-nak, amelynek feladata az eltűnt és kihasznált gyerekek védelme. És van még egy szervezet, amelynek tagjai vagyunk, ez az Insafe, ez egy internet biztonsággal foglalkozó szervezet.

 

Hasznos linkek:

http://kek-vonal.hu/index.php/hu/

www.missingchildreneurope.eu

www.saferinternet.org

www.childhelplineinternational.org

 

Serestyén

 

Kép forrása: Alpern Bernadett/http://bobitaphotography.wixsite.com/bobita

 

A cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook-oldalán kommentelheted.

 

Publicado: Vie, 04/11/2016 - 01:20


Tweet Button: 

Enlaces


Info for young people in the western balkans

¿Necesitas ayuda o asesoramiento de un experto?

Pregúntanos