Europäisches Jugendportal
Informationen und Chancen für junge Menschen in ganz Europa.

10 Europese musea die je gezien moet hebben!

Soms sta je op reis voor de ingang van een museum te twijfelen of je naar binnen zult gaan. Je kunt immers ook lekker op het stand liggen, ijsjes eten of naar een pretpark gaan. Toch is een museum altijd de moeite waard!

Door rond te neuzen in een museum krijg je in korte tijd een inkijkje in de cultuur en de geschiedenis van het land waar je op vakantie bent. Daarnaast zijn de imposante gebouwen waarin de musea gevestigd zijn, zoals paleizen, kastelen of juist hun moderne tegenhangers, vaak al reden genoeg voor een bezoek!

Als je naar een museum gaat, let dan goed op de tarieven. Vaak zijn er speciale regelingen voor jonge mensen en studenten, zodat je met korting of zelfs gratis naar binnen kunt!

 

 1. Louvre, Parijs

  In de Franse stad van de liefde staat het Louvre, een gigantisch museum met de kenmerkende glazen piramide. Je hebt hem vast al vaak op vakantiefoto’s voorbij zien komen, maar in het echt is hij een stuk indrukwekkender. Bovendien wil je zelf nu toch ook wel eens kijken waarom Mona Lisa zo mysterieus lacht?

 2. Hermitage, St. Petersburg

  Het is een eindje reizen, de fameuze Hermitage in Sint Petersburg, maar dan heb je ook wat! Het museum huist meer dan 3 miljoen objecten en bezit één van de grootste kunstcollecties ter wereld. Gevestigd in oude paleizen van keizers en tsaren, zijn alleen al de gebouwen de entreeprijs waard.

 3. Rijksmuseum, Amsterdam

  In dit rijtje van grote namen mag natuurlijk ons eigen Rijksmuseum niet ontbreken! Lekker dichtbij om je even toerist in eigen land te voelen. Heb jij al wel eens voor de Nachtwacht gestaan en je verbaasd over hoe groot dit kunstwerk is?

 4. British Museum, Londen

  Het gebouw alleen al is de moeite waard, met het gigantische glazen gewelf. Het museum heeft een grote collectie antiquiteiten, waaronder de Elgin Marbles en de beroemde Steen van Rosetta. Gegarandeerd een middagje fantaseren over de vergane glorie van oude culturen.

 5. Vaticaans Museum, Vaticaan

  Dat de pausen over de eeuwen heen genoeg kunst verzameld hebben wordt hier heel erg duidelijk, wat een pracht en praal! Een absolute must see is natuurlijk de Sixtijnse Kapel, waar nieuwe pausen verkozen worden. De schepping van Adam heb je vast al eens op internet gezien.

 6. Museo del Prado, Madrid

  Het Prado in Madrid bezit veel kunst van grote namen, zoals El Greco, Titiaan en Caravaggio, maar hier kun je ook veel zien van Nederlandse meesters. Het museum heeft werken van Rembrandt, Jeroen Bosch en Rubens (van de Rubens-vrouw!).

 7. Acropolismuseum, Athene

  Natuurlijk bezoek je dit museum in combinatie met een bezoekje aan de Acropolis,  waar je prachtig uitzicht hebt over de stad! De context van wat er allemaal op die heuvel in Athene is gebeurd, ontdek je in het museum!

 8. Belvedere, Wenen

  Dit mooie paleis, wat nu dient als museum, was eens de woning van Franz Ferdinand. En nee, dan bedoelen we niet de band, maar de troonopvolger van Oostenrijk-Hongarije. De aanslag die zijn dood veroorzaakte was een van de aanleidingen voor de Eerste Wereldoorlog.

 9. Joods Historisch Museum, Berlijn

  Je hebt vast vrienden op Facebook die een foto hebben in een groot kunstwerk met een soort oerwoud van zwarte pilaren. Dit is dus bij het Joods Historisch Museum in Berlijn! Ook het museum zelf heeft een aparte architectuur en is heel indrukwekkend om te bezoeken.

 10. Guggenheim Museum, Bilbao

  Één van de gekste gebouwen die je ooit gezien hebt! Het uiterlijk van het museum past goed bij de collectie van moderne kunstwerken, die het museum bezit. Zo sta je oog in oog met een metershoge pup, maar ook met een gigantische spin!

Veröffentlicht: Fr, 29/04/2016 - 10:08


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Hilfe oder Beratung von Experten

Frag uns!