Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Interculturele leeruitwisseling in Japan

45606337 - © shutterstock.com - Petrenko Andriy.jpg
45606337 - © shutterstock.com - Petrenko Andriy.jpg
150 afstuderende studenten uit 53 landen kwamen een week samen in Japan. Ontdek hun ervaringen!

“Het was een fantastische tijd. Ik leerde zoveel bij, niet enkel over Japan maar ook over andere landen”, vertelt Elena Moreno, een van de jongeren die deelnam aan ‘MIRAI’, een jongerenuitwisselingsprogramma voor afgestudeerden van universiteiten uit Europa en Centraal-Azië. Er waren studenten Politicologie, Internationale Relaties, Economie en Aziatische studies. 

Elena kon deelnemen aan dit programma door haar studies aan het Europacollege in Brugge (België). “Hoewel er maar 1 student kon deelnemen van mijn universiteit, besloot ik toch om me in te schrijven. Je weet maar nooit. Tijdens mijn studies had ik altijd veel interesse in China en Azië, misschien de reden waarom ze mij kozen.”

Het programma wil de goede Japan-Europa-relaties ondersteunen door een goede verstandhouding te promoten en een netwerk voor toekomstige leiders op te bouwen. De studenten volgden lessen aan de Keio Universiteit in Tokyo, spraken met Japanse bedrijfsleiders en verbleven een weekend in een Japans gastgezin om te proeven van de traditionele cultuur. “ Dankzij dit programma deed ik dingen die ik nooit zo kunnen doen wanneer ik alleen reis”, vertelt Elena. “Zo hadden we de kans om te praten met CEO’s en managers die ons vertelden hoe zij een succesvol bedrijf leiden. Ik leerde echt veel bij. Langs de andere kant was een weekend bij een gastgezin een erg interessante ervaring aangezien wij een hele andere cultuur hebben en een andere taal spreken. Het opende mijn ogen.”  

Dit programma werd ondersteund door 2 organisaties van beide continenten: AFS Japan en EFIL – European Federation for Intercultural Learning

TWil je meer weten over uitwisselingsprogramma’s? Bekijk de website van de organisaties.

 

 

Gepubliceerd: Wo, 06/04/2016 - 15:24


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!