Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Schimb intercultural de învățare în Japonia

150 de absolvenți de 53 naționalități diferite au petrecut o săptămînă în Japonia. Află mai multe despre experiența lor comună.

“Am petrecut un timp incredibil. Am învățat multe lucruri noi, nu numai despre Japonia, dar și despre alte țări”, relatează Elena Moreno, unul dintre tinerii care au participat în schimbul de tineri pe durată scurtă “MIRAI” care a implicat absolvenți ai universităților din Europa și Asia Centrală. Aceștia au absolvit facultăți de studii politice, relații internaționale, economie și studii asiatice. 

 

Oportunitatea de a accesa acest program i s-a oferit Elenei de către instituția la care aceasta și-a urmat studiile universitare și anume Colegiul Europei din Bruges (Belgia). “Cu toate că facultatea urma să aleagă un singur student pentru acest schimb de tineri, am decis să candidez fiindcă niciodată nu se știe. Cariera mea a fost concentrată pe studii legate de China și Asia încă de la bun început și probabil de aceea am și fost aleasă să merg.”.

 

Programul are ca scop întărirea unei fundații solide în relațiile Europa - Japonia prin promovarea înțelegerii reciproce și a inițierii de rețele între viitori lideri. Studenții au participat la seminarii în cadrul universității Keio din Tokyo, au discutat cu directorii executivi ai mai multor companii nipone şi au petrecut un weekend în familie pentru a căpăta o experiență culturală niponă autentică.

“Mulțumită acestui program, am avut ocazia să fac anumite lucruri pe care altfel nu aș fi avut cum să le fac, călătorind de una singură.”, spune Elena. “De exemplu, am avut ocazia să vorbim cu directori și manageri care ne-au spus cum se construiește o companie de succes și simt că am învățat mult din aceste dialoguri. Pe de altă parte, weekendul petrecut într-o familie japoneză a reprezentat o experiență foarte interesantă, având în vedere cultura extrem de diferită din care provin și faptul că nu vorbim aceeași limbă. Asta ne-a ajutat să ne deschidem mințile.”.

 

Acest program a fost implementat de două organizații de pe cele două continente: AFS Japan și EFIL – European Federation for Intercultural Learning

 

Pentru a afla mai multe detalii, vizitează site-ul organizației

Publicat: J, 17/03/2016 - 12:40


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!