Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Interkulturell læringsutveksling i Japan

150 nyutdannede studenter fra 53 land tilbrakte en uke sammen i Japan. Les mer om opplevelsen deres.

- Det var en fantastisk tid. Jeg lærte mye, ikke bare om Japan, men også om mange andre land, sier Elena Moreno, en av ungdommene som deltok på "MIRAI".

 

MIRAI er et kort utvekslingsprogam for nyutdannede fra universiteter i Europa og Sentral-Asia. Deltakerne er tidligere studenter fra linjer som politikk-, internasjonale relasjoner-, økonomi- og Asiastudier.

 

Muligheten til å delta i dette programmet, kom til Elena gjennom institusjonene hvor hun studerer ved, the College of Europe Bruges i Belgia.

 

-Selv om de bare valgte ut en student fra mitt universitet, valgte jeg å søke, fordi man vet aldri. Min karriere har vært fokusert på Kina- og Asiastudier siden begynnelsen, og jeg tror det var derfor de valgte meg.

 

Programmet fokuserte på å bygge et solid grunlag for Japan-Europa-relasjoner, gjennom å markedsføre gjensidig forståelse oog nettverksbygging mellom fremtidens ledere. Studentene deltok på forelesninger ved Keio universitet i Tokyo, snakket med CEOs fra ulike japanske firmaer og tilbrakte en helg sammen med en lokal familie for å få en smak av japansj tradisjonell kultur.

 

-Takket være dette programmet, fikk jeg muligheten til å gjøre ting jeg ikke ville hatt muligheten til om jeg hadde reist på egenhånd. For eksempel, fikk vi muligheten til å snakke med både direktører og ledere om hvordan man drifter en suksessrik bedrift, og jeg lærte mye. For det andre, så var helgenen med den lokale familien en veldig interessant opplevelse, fordi vi har veldig ulike kulturer og snakker et annet språk, så det utvikler deg, forklarer Elena.

 

Programmet ble implementert av to organisasjoner fra begge kontinenter: AFS Japan og EFIL - European Federation for Intercultural Learning.

 

For å lese mer om utvekslingsprogrammet, besøk organisasjonens hjemmeside.

 

Publisert: Ons, 16/03/2016 - 15:11


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!