Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Interkulturel læringsudveksling i Japan

Billede
150 kandidatstuderende fra 53 forskellige nationaliteter tilbragte en uge sammen i Japan. Læs mere om deres oplevelse nedenfor.

”Det var en fantastisk tid. Jeg lærte en masse ting – ikke kun om Japan, men også om mange andre lande”,
 

fortæller Elena Moreno, som var en af de unge deltagere i ”MIRAI” – et kortvarigt udvekslingsprogram for kandidatstuderende fra universiteter i Europa og Centralasien. Det var studerende indenfor politik, internationale relationer, økonomi og asienstudier.
 

Elena fik muligheden for at deltage i dette program gennem hendes universitet, College of Europe i Brugge, Belgien. ”Selvom de kun udvælger én studerende fra mit universitet, besluttede jeg mig for at ansøge alligevel, for man ved jo aldrig. Min karriere har været fokuseret på kina- og asienstudier fra starten af. Jeg tror, det var derfor, de valgte mig”.
 

Programmet fokuserede på at opbygge et solidt grundlag for relationer mellem Japan og Europa ved at fremme en fælles forståelse og opbygge et netværk mellem fremtidige ledere. De studerende deltog i forelæsninger på Keio Universitet, snakkede med CEOs fra forskellige japanske virksomheder, og de tilbragte en weekend hos en lokal familie for at få en fornemmelse for den traditionelle japanske kultur. ”Takket være dette program har jeg fået mulighed for at gøre ting, som jeg ellers ikke ville have haft, hvis jeg havde rejst alene”, siger Elena. ”For eksempel fik vi mulighed for at snakke med CEO’s og ledere, som fortalte, hvordan man leder en succesrig virksomhed, og det lærte jeg rigtig meget af. På den anden side var weekenden med den lokale familie også en meget interessant oplevelse, da vi havde forskellige kulturer og ikke snakkede det samme sprog. Det var helt bestemt en øjenåbner”.


Dette program var implementeret af to organisationer fra begge kontinenter: AFS Japan og EFIL – European Federation for Intercultural Learning.

 

Hvis du vil vide mere om udvekslingsprogrammerne, kan du besøge organisationens hjemmeside

Offentliggjort: Tir, 15/03/2016 - 14:30


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!