Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

EVS, o poveste care începe şi nu se termină niciodată

Gândurile Roxanei Ianiche despre stagiul SEV de două luni în Polonia

EVS. O poveste care începe şi nu se termină niciodată. Este începutul unei aventuri cu emoţii şi începutul unui drum uşor şi greu sau greu şi uşor.

 

Experienţa mea SEV a început cu emoţii, neîncredere în sine şi o căutare a ceva ce nici nu ştiam că există.

 

Am trăit timp de două luni în Polonia, unde în prima săptămână mi-a fost dat să trec prin zece lucruri noi, emoţii şi gânduri de care nu eram conştientă.

Colegii mei SEV, 8 la număr, au fost diversificaţi. 8 oameni noi, 6 ţări diferite. Şi de aici a pornit totul. Mâncare nouă, obiceiuri despre care nu ştiam că există, ideea de no language border şi conceptul de togetherness pus în practică.

 

Lucrul cu copiii mi-a readus aminte de a mă bucura de lucruri simple şi frumoase, comportament care nu ar trebui să fie greu pentru nimeni.

Am conştientizat faptul că un termen limită, un deadline, orice pare un sfârşit, nu este decât o continuare, dar sub o altă formă.

 

Mi-am reîntărit ideea că lucrurile noi, fie ele bune sau rele, ne ajută să creştem ca persoane frumoase şi să ne deschidem în faţa curiozităţii noastre care ar trebui exprimată liber. Iar SEV creează contextul propice pentru ca această curiozitate să se manifeste în foarte multe planuri.

Publicat: Mi, 02/03/2016 - 09:54


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!