Portale Europeo per i Giovani
Informazioni e opportunità per i giovani in Europa.

Pihtiputaalta maailmalle osa 2: Mutkien kautta matkaan

© Tiina Haapapuro
© Tiina Haapapuro
Ryhmävaihtoa puuhaava Miro kertoo, miten Pihtiputaalta löytyi innostuneita nuoria mukaan kansainvälisen vaihdon suunnitteluun. Aina eivät flyerit ja mainokset riitä, vaan tarvitaan ihan perinteistä jalkatyötä.

"Viime kerralla kirjoitin aivan projektimme alkuvaiheista ja siihen liittyvistä valmisteluista ja koulutuksesta, josta saimme paljon ideoita ja positiivista fiilistä projektin toteuttamiseen ja sen aloittamiseen. Ryhmän hankkiminen osoittautui meidän kohdalla hankalaksi, mutta nyt tilanne on täysin toinen. Innostuneita ryhmävaihdosta oli enemmän, kun mitä pystyimme ottamaan.

 

Syy, minkä takia emme saaneet aluksi ryhmää kasaan vaikka kuinka sen eteen teimme töitä, oli väärä lähestymistapa. Vaikka kuinka hienoja mainoksia tekee ja levittää, ei se välttämättä ilmoitustauluilta tavoita kaikkia kiinnostuneita nuoria, vaikka heitä olisikin. Ryhmän saimme viimein kasaan, kun nuorisotyöntekijämme kävi kiertämässä joka luokassa kertoen projektistamme. Se tavoitti luokan kerrallaan ja positiivinen sekä suora lähestymistapa osoittautui toimivaksi.

 

Ryhmävaihdosta ja projektista pidettiin myöhemmin kierroksen jälkeen pieni infotilaisuus, johon saapui yli 40 nuorta. Se oli positiivinen yllätys – kiinnostuneita oli sittenkin.

 

Hyvällä tuurilla, jos olisimme tämän tehneet jo varhain ennen joulua, meillä olisi ryhmä ja olisimme olleet valmiina helmikuun hakuun. Kuitenkin tällä hetkellä tähtäimessä on huhtikuun haku ja mahdollisesti olemme elokuussa matkalla johonkin päin Eurooppaa!

 

Askel askeleelta kohti onnistumista – nyt edessä on kuukausien puurtaminen.

 

Ihan hiljattain meille varmistui kumppaniryhmä Irlannista. Heidät löysimme Salto Youthin Otlas hakutyökalun kautta. Heidän kanssaan aloitamme pian suunnittelun. Elokuussa olemme toivottavasti siis matkalla Irlantiin! Asiat alkaa viimein mennä kovalla vauhdilla eteenpäin.

 

Edessä on vielä monta askelta, mutta niistä selvitään positiivisella asenteella ja yhdessä tekemisen ilon voimalla! Tulevaisuudessa meitä odottaa mitä hienoimmat ja ikimuistoisimmat kokemukset! Hyvällä fiiliksellä ja todella hyvällä porukalla on aivan mahtava alkaa rakentamaan pienistä palasista onnistunutta ryhmävaihtoa!

 

Toteuttakaa tekin ryhmävaihto – puhukaa nuorisotyöntekijälle, olkaa aktiivisia! Vaikka polku ei ehkä joka mäen kohdalla ole helpoin, päässä tieto siitä, että vaihtoprojektista voi tulla jotain aivan mahtavaa ja mieletöntä antaa fiilistä tekemiseen ja toteuttamiseen!"

 

Kirjoittaja: Miro Hakala

Kirjoittaja käy peruskoulun yhdeksättä luokkaa Pihtiputaalla. Erasmus+ -ohjelman nuorisovaihdosta hän innostui TET-jaksollaan CIMOssa.

 

Pubblicato: mar, 09/02/2016 - 19:47


Tweet Button: 

Link correlati


Info for young people in the western balkans

Hai bisogno di aiuto o consulenza da parte di un esperto?

Chiedilo a noi!