Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Film a toleranciáról egy EVS önkéntes forgatásában

Egy EVS önkéntes, Samanta Correia filmet készített a Tolerancia Napja apropójából a Romániában tartott EVS érkezés utáni tréningjének alkalmával.

Samanta Correia Portugáliából érkezett EVS önkéntesnek a CRES nevű alapítványhoz, Craiovába és a H.O.P.E.S projekt keretein belül tevékenykedik.

A filmet a Tolerancia Napja alkalmára készítette, és egy, a craiovai St Minaban található speciális iskolában, egy szeminárium keretében mutatta be. A filmvetítés mellett fotókiállítás megrendezésére is sor került.

 

Samanta az általa készített filmet így mutatta be:

„Az alapötlet az volt, hogy a tolerancia különböző értelmezéseit örökítsem meg. Ennek kapcsán azon gondolkoztam, ki is lenne a legalkalmasabb a témával kapcsolatos kérdéseim megválaszolására. Így jutott eszembe az érkezés utáni EVS tréning, amely önkéntesek nagy csoportját egyesíti, akik igazán otthon vannak abban, hogy hogyan közelítsék meg a tolerancia kérdését. A projektjeik során fogyatékos gyerekekkel vagy éppen hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkoznak, így nekik ez a valóságuk, amiben nap, mint nap tevékenyen részt vesznek. Mi önkéntesek is, akik a világ minden tájáról érkezünk, sokszor az intolerancia áldozatává válunk a kulturális különbségek miatt. A filmemben néhányan pozitív gondolatokat osztanak meg, mások negatívakat és vannak olyanok is, akik a reményeiket fejezik ki ezzel az érzékeny témával kapcsolatban.

 

A film itt érhető el: https://youtu.be/78UY6NbLHjY

 

Fordította: Molnár Judit

Közzétéve: h., 25/01/2016 - 12:03


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!