Portail européen de la jeunesse
Informations et possibilités pour les jeunes en Europe

International Student Identity Card (ISIC)

international students
Photo by: Shane Global Language Centres http://www.flickr.com/photos/shaneglobal/
De enige echte wereldwijd erkende studenten ID-kaart die je studententijd nog leuker én goedkoper maakt.

ISIC en... ISIC

ISIC staat voor International Student Identity Card, maar het is ook de naam van de non-profit organisatie die deze kaart mogelijk maakt. De ISIC organisatie bestaat uit 52 instanties over de hele wereld. Winst die voortvloeit uit de dagelijkse werkzaamheden wordt onder andere gebruikt om te investeren in projecten die verbonden zijn aan de ISIC kaart of het onderwijs in het algemeen. Het hoofdkantoor van ISIC is gevestigd in Amsterdam.

 

ISIC is een van de oprichters van de World Youth Student and Educational Travel Confederation.

 

International Student Identity Card

De ISIC kaart is wat ISIC als organisatie zo belangrijk maakt voor jou. De International Student Identity Card is namelijk de enige wereldwijd erkende studenten ID-kaart voor universiteits- en hogeschoolstudenten. De kaart tonen maakt meteen duidelijk dat je student bent, waar je ook bent, en dat je recht hebt op bepaalde kortingen, acties en andere voordelen voor studenten. Deze kaart word gesteund door organisaties als UNESCO.

 

De kaart geeft je behalve een studentenstatus over de hele wereld, recht op heel veel kortingen! Elk jaar gebruiken meer dan 4,5 miljoen studenten uit 120 landen hun ISIC studentenkaart om te profiteren van kortingen op reizen, elektronica, software en in winkels, theaters en musea.

Iets voor jou? Hier kun je je eigen ISIC aanschaffen voor €15.

 

Ook als je geen student bent kun je profiteren van de voordelen door de International Youth Travel card (IYTC) aan te schaffen. Je hebt dan recht op dezelfde kortingen en acties als ISIC kaarthouders. En als je docent bent is er de International Teacher Identity Card (ITIC).

 

ISIC bestaat 60 jaar! 

Interview with Florent Mei Yi, President of AIESEC International

Publié: Jeu., 31/10/2013 - 14:39


Tweet Button: 

Liens connexes


Info for young people in the western balkans

Besoin d'aide ou de conseils ?

Poser une question