Europos jaunimo portalas
Informacija ir galimybės visos Europos jaunimui.

Brusselse Elien Raport heeft officiële ontmoeting met Ban Ki-Moon

Deze zaterdag 5 oktober vertrekt de Brusselse Elien Raport naar de Verenigde Naties (VN) in New York om er tijdens de derde commissievergadering van de Algemene Vergadering de stem van Vlaamse kinderen en jongeren te vertegenwoordigen.

In februari nam Elien als jongerenvertegenwoordiger van de Vlaamse Jeugdraad al deel aan de Commissie voor Sociale Ontwikkeling. Nu zal ze samen met de Franstalige jongerenvertegenwoordiger Denis Naets wederom de beslissingen rond jeugdzaken bij de VN proberen te beïnvloeden. De focus ligt hierbij op jeugdparticipatie bij de VN.
 
Naast de onderhandelingen over een nieuwe jeugdresolutie en een speech namens de Belgische delegatie zullen de Belgische jongeren onder meer een side event in het VN-hoofdkantoor organiseren. “Tijdens ons side event willen we sprekers met verschillende achtergronden aan het woord laten over de meerwaarde van jeugdparticipatie op VN-niveau. We zijn blij dat al enkele high-level speakers hun deelname aan het debat hebben bevestigd, zoals de VN-gezant voor de Jeugd Ahmad Alhendawi. We hopen ons publiek te overtuigen van het nut om jongeren uit te nodigen aan de tafel waar hun toekomst wordt besproken of beslist,” zegt Elien Raport.
 
Samen met jongerenvertegenwoordigers van over de hele wereld zullen Elien en Denis de belangen van kinderen en jongeren zo goed mogelijk proberen te verdedigen. “Het beloven twee drukke maar zeer boeiende weken te worden, met als absolute hoogtepunt een officiële ontmoeting met secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon”, aldus Elien.

Paskelbta: A, 29/10/2013 - 16:19


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Reikia specialisto pagalbos ar patarimo?

Teiraukitės mūsų!