Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Grønn hverdag – bidra til en mer miljøvennlig verden

© shutterstock.com
© shutterstock.com
Ved å etterspørre miljøvennlige, økologiske varer og fairtrade, kan vi påvirke politikere til å velge miljøvennlige alternativ. Her kan du finne ut av hva du kan gjøre for å sikre en mer bærekraftig utvikling!

Grønt forbruk

Tenker du over hva du kjøper? På Grønn Hverdag sine nettsider får du haugevis av tips til hvordan du kan bli en mer miljøbevisst forbruker. Der kan du få tips til miljøvennlig kosthold, miljøvennlige klær, hudpleieprodukter, elektronikk, transportvaner og mye mer!  De arbeider også med kartlegging av ulike kleskjeder, så du kan finne butikker som også tar vare på miljøet.  På sidene finner du også en oversikt over merkeordninger for miljø og økologiske produkter det er verdt å se etter i butikken. Gjennom å være en bevisst forbruker kan du promotere miljøvennlige butikker og produkter og dermed endre produksjon og tilbud i mer miljøvennlig retning.

 

Bor du i Oslo? Da er Grønn Guide til Oslo gull verdt! De er guiden for deg som ønsker å leve miljøvennlig i hovedstaden. Der finner du blant annet tips til ting du kan gjøre, være med på, hvor du kan handle og hvor du kan spise. Hvis du vet om noe som kan bidra kan du sende inn tips til siden! De har også samlet sammen noen «grønne apper» som kan gjøre din miljøvennlige hverdag enklere. 

 

Økologisk mat

Hvis du er miljøbevisst er det mange grunner til å velge økologisk mat. OIKOS – Økologisk Norge er en ideell organisasjon for alle som har interesse for økologisk mat og økologiske produkter. Der finner du masse informasjon og argumenter for økologisk mat.

 

Politisk arbeid

Du får alltid gjort mer dersom dere er flere sammen om det. Det finnes ungdomsorganisasjoner som jobber med å påvirke politikerne og dermed endre politikken i mer miljøvennlig retning. Spire er en av disse. De er utviklingsfondets ungdom, og jobber for å påvirke politikere i Norge og internasjonalt. De arbeider for en rettferdig og bærekraftig fordeling av verdens ressurser og har fokus på miljø, matsikkerhet og internasjonal handel.

 

Grønne investeringer

Det er ofte pengene som teller - derfor finnes Cultura Bank. De finansierer økologisk produksjon, foredling og distribusjon. Som kunde i Cultura Bank velger du å la pengene dine være med på å skape bærekraftige virksomheter og bedre miljø, og de fungerer som en vanlig bank.

Publisert: Tir, 07/05/2013 - 20:35


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!