Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Sammen mot klimaendringer

© fotolia.com - Sergey Nivens
© fotolia.com - Sergey Nivens
Vi har alle en plikt til å bekjempe klimaendringer. Handlingene våres nå, vil ha en innvirkning på den verden vi lever i fremtiden. Men hva kan vi gjøre for å bøte på dette problemet?

Klimaendringer kommer som et resultat av forandringer i vårt værmønster, grunnet en økning i jordas snittemperatur. Men hva er årsakene til – og konsekvensene av dette fenomenet?

Finn nøkkelen til å forstå problemer gjennom forklaringen til professor Schellnhuber fra Potsdam Institute for Climate Impact Research.

 

 

Hva gjør Europa?


Generaldirektoratet for «Climate Action» ved Europakommisjonen arbeider hver dag for å bekjempe dette problemet, både i EU og på internasjonalt plan. Gjennom en finansieringsplan, har Europa satt opp noen målsettinger for 2020, 2030 og 2050. Dette betyr blant annet, at innen 2020, vil alle medlemsland være forpliktet til å redusere sine klimagassutslipp, eller måtte øke energieffektiviteten sin med 20 prosent.

 

EU Climate Action

Video Description: 
European climate action

 

Hva kan jeg gjøre?


Snakk høyere! Del hva du synes om klimaendringer og hva du gjør for å bekjempe det med andre unge mennesker i og utenfor EU.

Send dine personopplysninger (fornavn, alder, hvilken by du bor i og land) til: clima-youth-climate-action@ec.europa.eu og du vil vises på dette kartet!

Dessuten kan du teste deg selv med dette brettspillet og finne ut om du gjør ditt beste for å bekjempe klimaendringene.

 

 

Finn ut mer:


Hvis du er interessert i dette emnet, kan du lese alt om det i Youth Magazine on Climate Change, og ikke glem å følge EU Climate Action på Twitter og Facebook for å holde deg oppdatert på de siste kampanjer i regi av EU-kommisjonen.

 

Relaterte lenker:
EU Climate Action nettside for ungdom (på alle EU-språk)

Publisert: Ons, 02/12/2015 - 18:07


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!