Portal Europeu da Juventude
Informações e oportunidades para os jovens na Europa.

Lyst til å studere i utlandet?

Gutt med mange bøker
48183629 - © fotolia.com - Gina Sanders.jpg
ANSA, Association of Norwegian Students Abroad, er stedet å gå for deg som vil ta høyere utdanning i et annet land. De hjelper deg på vei!

Å organisere et studieopphold i utlandet på egenhånd kan være utfordrende. Et første skritt på veien kan være å ta kontakt med ANSA.

 

Når, hvor og hvordan?

Er du fremdeles på tenkestadiet? Lurer på om du vil studere i et annet land, men vet ikke helt hvor eller kanskje heller ikke hva? Da kan det lønne seg å starte med ANSAS «Ti steg til studier i utlandet». Hos ANSA kan du få tips til valg av studiested, du kan få hjelp til å finne studieland, du kan søke etter fag og finne søknadsfrister til de ulike land.

ANSA har en svært informativ nettside, men om du skulle ønske å snakke med noen så veileder de både på telefon og mail, i tillegg til at du kan besøke dem. De har jevnlig informasjonsmøter om ulike land, studier eller skoler.

Det er mye å tenke på før du drar av sted. Først å finne ut hva du vil studere, men gjerne også om du kan få jobbet med det etterpå.. i Norge kanskje? ANSA har informasjon om godkjente utdanningsinstitusjoner. De kan blant annet svare på spørsmål om hvor du kan ta helseutdanning og få utdanningen godkjent i Norge.

 

Vil jeg trives?

Lurer du på hvordan miljøet er på de ulike universiteter?  ANSA har norske utenlandsstudenter på 1200 studiesteder i over 90 land. Dem kan du kontakte, for eksempel stille spørsmål om hvordan de trives og om de ville valgt samme universitet en gang til. Erfaringsrapporter ligger ute på hjemmesidene, så sjekk dem før du bestemmer deg.

 

Råd du kan stole på

Det finnes mange organisasjoner som organiserer utenlandsopphold, både på videregående og høyere utdanning. ANSA har stilt noen krav, noen etiske retningslinjer, som de vurderer organisasjonene opp mot. Organisasjoner som har fått godkjentstempel av ANSA følger enda strengere krav enn dem som er godkjent av Lånekassen.

 

Hvem er ANSA?

ANSAs infosenter er en nasjonal og offentlig støttet informasjonstjeneste. De representerer ingen land eller universiteter og de gir deg nøytral veiledning om studiemuligheter i utlandet. Veiledningstjenesten er gratis, gir hjelp-til-selvhjelp og de søker ikke på dine vegne. ANSA ble grunnlagt i 1956 og formålet er å ivareta de norske utenlandsstudentenes faglige, økonomiske, sosiale og kulturelle interesser.

Det er selvsagt ikke nødvendig å gå gjennom ANSA, og dersom du utveksler gjennom et universitet i Norge så kan de sikkert hjelpe deg vel så godt. Det finnes også organisasjoner som tilbyr utenlandsopphold i samarbeid med høyskoler eller universiteter i Norge. Det er særlig hvis du vurderer en hel utdanning i et annet land at ANSA er en god støtte.

Publicado: sex, 16/08/2013 - 11:21


Tweet Button: 

Ligações úteis


Info for young people in the western balkans

Precisas de aconselhamento especializado?

Pergunta-nos!