Euroopa Noorteportaal
Teave ja võimalused noortele kogu Euroopas.

Lyst til å ta videregående i utlandet?

© fotolia.com - lightpoet
© fotolia.com - lightpoet
Det finnes en rekke tilbud for deg som vil ta videregående ute. Men pass på at opplegget godkjennes i Norge, og at du kan få støtte av Lånekassen!

Som elev i videregående opplæring kan du ta hele eller deler av utdanningsløpet i utlandet. Noen utvekslingsordninger er åpent for alle å søke på, andre er ordninger som er knyttet til de enkelte skolene. Har du et sterkt ønske om å ta deler av utdanningen ute, er det smart å sjekke hvilke avtaler skolene i din region tilbyr.

 

I noen tilfeller dekkes utgiftene gjennom egne stipend, andre ganger kan du søke støtte fra Lånekassen, eller du må selv betale for opphold og eventuelle skolepenger. 

 

Hvert år reiser mellom 20 og 30 elever til Frankrike for å ta 3 år på videregående der. Her kan du lese mer om hvordan dette opplegget fungerer.

 

 

Hvordan vurdere kvaliteten?

Det finnes mange organisasjoner som tilbyr utenlandsopphold, både på videregående og høyere utdanning. ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) har stilt noen krav, etiske retningslinjer, som de vurderer organisasjonene opp mot. Organisasjoner som har fått godkjentstempel av ANSA følger enda strengere krav enn dem som er godkjent av Lånekassen. ANSA kan også veilede deg i prosessen med å finne et tilbud som passer deg, men søknadene må du fylle ut selv!

 

Språkreiser

Det finnes også en rekke tilbydere av språkreiser også for deg som fortsatt er på videregående:

 

 

Avaldatud: Teisip, 28/05/2013 - 15:02


Tweet Button: 

Lingid


Info for young people in the western balkans

Vajad eksperdi abi või nõuannet?

Küsi meilt!