Europos jaunimo portalas
Informacija ir galimybės visos Europos jaunimui.

Praksis i utenrikstjenesten

© shutterstock.com - Christian Kieffer
© shutterstock.com - Christian Kieffer
Mange norske ambassader tilbyr praksisopphold til studenter. Er du norsk statsborger og student ved et lærested i Norge eller utlandet, kan det ligge spennende muligheter i dette opplegget.

Hva

Studentpraktikantordningen er for norske studenter som ønsker å tilbringe et halvår ved en utenriksstasjon i løpet av studietiden. Oppgavene vil variere og kan omfatte informasjons- og kulturarbeid, tilrettelegging ved besøk og arrangementer, samt å bistå i politiske/økonomiske analyser og oppfølging av utviklingssamarbeid.

 

Hvem

For å søke må du være norsk statsborger og medlem i Folketrygden. Det er videre et krav at du er student ved et godkjent (norsk eller utenlandsk) lærested i praksisperioden, og at du ikke har vært studentpraktikant i utenrikstjenesten tidligere. Den som søker må ha påbegynt et studium. Hvis du har fullført bachelorgrad og for tiden ikke deltar i et studieprogram, kan du likevel bli vurdert hvis du har planer om å ta en mastergrad etter praktikantoppholdet.

 

Mer informasjon

Du får ikke lønn, men hvis du ikke mottar støtte fra Statens lånekasse, skal utenriksstasjonen gi deg et stipend, avhengig av hvor du eventuelt er utplassert.

 

Les mer om betingelsene og se hvilke plasseringer som er ledig på UDs nettsider.

Paskelbta: K, 23/05/2013 - 21:42


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Reikia specialisto pagalbos ar patarimo?

Teiraukitės mūsų!