Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Planer for nærmeste fremtid?

© iStockphoto.com - asiseeit
© iStockphoto.com - asiseeit
Har du vanskeligheter med å fylle opp dagene med ting å finne på, kan du jo bruke tiden din på å hjelpe andre?

Gjør en forskjell

Alltid hatt lyst til å gjøre en forskjell? Hvis du er mellom 17-30 år, kan du jobbe som frivillig i utlandet med Europeisk volontørtjeneste (EVS). Start tidlig med søknaden, gjerne ett år i forveien, slik at du finner prosjektet som passer akkurat for deg.

 

Her kan du lese om hvordan du kan søke deg til et EVS-prosjekt i et europeisk land.

 

Fant du ingen organisasjoner tilknyttet EVS som tilbyr det du interesserer deg for? Det finnes også mange andre organisasjoner som organiserer frivillige prosjekter i utlandet.


 

Bli en del av fellesskapet

Hvis du liker å jobbe ute og møte nye mennesker, kan du vurdere å jobbe sammen med en lokal aksjonsgruppe. Å ta del i en lokal aksjonsgruppe består vanligvis av 2-4 uker med frivillig arbeid i et internasjonalt konsern som arbeider med tiltak i lokalsamfunnet eller et miljøprosjekt. Les vår artikkel om lokal frivillighet.

 

 

Utdanning på jobben

En traineestilling er en av de beste måtene å skaffe seg  profesjonell erfaring og lære om en jobb i ditt eget land eller i utlandet. De fleste traineeordninger varer gjerne mellom tre måneder til ett år, så det kan være lurt å vente med det til etter du er ferdig med studiene, hvis du ikke skal ta det som en del av utdanningen din. Sjekk vår seksjon for jobb, entreprenørskap, praksisplasser og sommerjobb,  samt EUs informasjonsside om traineestillinger(link) og artikkel om traineeordning.

 

 

Andre muligheter i utlandet

På nett finner du mange andre muligheter til å jobbe med frivillighet i utlandet.

 

Eurodesk sin søknadskalender, gir informasjon om frister, opplæringsprogrammer og stillinger. På «Last Minute Offers» finner du restplasser på ulike stillinger innenfor frivillig arbeid.

 

Hvis du liker å jobbe med barn, kan du jobbe som au pair. Da får du muligheten til å bo med en familie i utlandet og lære deg et nytt språk mens du hjelper til med barnepass og husstell.

 

Eller kanskje sesongarbeid i utlandet er mer interessant for deg?

 

Relaterte saker

Bo utenlands

Jobbe i et europeisk land

Reise i Europa

 

Publisert: Fre, 13/11/2015 - 14:49


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!