Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Hva er en trainee og hvordan kan du bli det?

© shutterstock.com - StockLite
© shutterstock.com - StockLite
Trenger du arbeidserfaring, eller ønsker å få foten innenfor en bedrift? Da kan det være et smart karrierevalg å ta en periode som trainee.

For å få en traineestilling må du som regel ha høyere utdanning på bachelor- eller masternivå. Arbeidsgiveren velger en kandidat som har riktig profil, og vil se på faglig bakgrunn og annen erfaring som gjør deg interessant. Som trainee går du gjennom et planlagt opplegg som kombinerer jobb og opplæring. Vanligvis blir du tildelt en veileder som kan hjelper deg og har ansvar for opplæringen.

 

Kan jeg bli trainee?

Første bud er selvsagt å lese utlysningen nøye! I tillegg til utdanning, er arbeidsgiverne ofte ute etter noen med litt ekstra erfaring. Hvis du har vært aktiv i en organisasjon, hatt et annet engasjement, vært i utlandet gjennom studier, jobb eller frivillig arbeid, har ekstra språkkunnskaper eller har hatt andre relevante jobberfaringer kan det være en stor fordel for deg. En trainee må kunne utføre en del selvstendige oppgaver, og derfor ser mange etter selvgående og engasjerte personer med motivasjon, lærevilje og fleksibilitet. Hvis du føler at dette er noe du kjenner deg igjen i er det viktig å få frem disse egenskaper i søknaden, som skal overbevise arbeidsgiveren om at nettopp du er rett for stillingen.

 

Hvordan går jeg frem?

trainee.no kan du finne utlysninger fra norske bedrifter som ønsker traineer. Her kan du også melde deg på nyhetsbrev med oppdateringer om hvilke stillinger som utlyses hver måned.

Finner du ingenting som passer, er det også mulig å oppsøke bedriftene selv og undersøke mulighetene for traineeplass. Husk også å bruke nettverket ditt, og tenk strategisk! Allerede i studietiden kan du vinkle oppgaver du skriver mot bransjen du ønsker å jobbe i, og dermed øke sjansene for praksis eller jobb siden.

Objavljeno: uto, 22/10/2013 - 15:56


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!