Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Din første EURES-jobb

Your first EURES job
Your first EURES job
Gjør det lettere å søke og søke om jobb i et annet EU-land.

Er du?

  • I alderen 18-30 år?
  • En borger i et EU-land?
  • Lovlig bosatt i et EU-land?
  • Villig til å jobbe i et annet EU-land?

Hvis svaret ditt er ja på alle disse spørsmålene, så kan din første EURES-jobb være løsningen for deg!

Hva er din første EURES-jobb?
Din første EURES-jobb er et europeisk arbeidsmobilitetsprogram for å hjelpe unge med å finne arbeid i hele EU. Din første EURES-jobb kan gi deg informasjon og hjelpe deg med å søke og søke om jobb i et annet EU-land. Gjennom programmet kan du få økonomisk støtte til å reise på intervju og / eller for å flytte til utlandet for begynne i din nye jobb.

Hvordan søker du?
Gå til nettsiden til Din første EURES-jobb og finn informasjon for ditt land. Hvis landet ditt fortsatt ikke har disse tjenestene, kan du kontakte noen av de andre organisasjonene som er oppført.

Støtte til arbeidsgivere
Arbeidsgivere har også rett til støtte fra Din første EURES-jobb hvis de er:
En lovlig etablert virksomhet i et EU-land
Søker etter arbeidere med en bestemt profil som de ikke finner i hjemlandet
Tilbyr minst 6 måneders kontrakter, med lønn og vilkår som er i samsvar med nasjonal arbeidslov

Tips før du drar til utlandet

  • Forbered deg: EURES-nettstedet tilbyr praktiske tips for å bo og arbeide i utlandet i hvert av deltakerlandene. Erasmus + -programmet er også en fin måte å finne ut om utdanning, opplæring, ungdom og idrettsmuligheter i EU.
  • Lær språket: Du trenger ikke å være flytende, men å ha en god forståelse av det grunnleggende vil gjøre kommunikasjonen enklere og kan til og med åpne nye muligheter både sosialt og profesjonelt
  • Ikke la frykt styre deg: Det er naturlig å føle seg nervøs for å starte i en ny jobb, som lærling eller på kurs. Hvis du er på universitetet, vil det sannsynligvis være andre på kurset ditt i samme situasjon som deg, i tillegg til at du kan få støtte gjennom universitetet.
  • Få mest mulig ut av mulighetene dine: Lær av de talentfulle menneskene rundt deg, be om råd når du trenger det og oppsøk nye sjanser for å utvikle karrieren din. Glem aldri å nettverket.
  • Pakk smart: Tenk nøye gjennom hvor du skal og hva du trenger. Hvilke kjente hjemlige bekvemmeligheter kan du ikke leve uten? Ikke stol på at du kan plukke dem opp fra et lokalt supermarked - noen produkter vil være unike for ditt hjemland.
  • Organiser økonomien din: Hvis du skal være i utlandet i mer enn noen måneder, er det sannsynligvis verdt å sette opp en ny bankkonto i landet du skal til, slik at du har enkel tilgang til midler.


Finn en Eures rådgiver her!