Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Lær mer om Norge og EU - meld klassen din på Europatimen!

© iStockphoto.com - clearstockconcepts
© iStockphoto.com - clearstockconcepts
Hvordan fungerer egentlig EU? Hvilken betydning har EU-samarbeidet for deg og meg? Har vi bruk for regionalt samarbeid i en globalisert verden?

Europatimen er et tilbud til skoleklasser som ønsker å lære om EU-samarbeidet og hvilke konsekvenser det har for Europa og Norge. Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) har utviklet undervisningsopplegget med innspill fra Utenriksdepartementet.

 

Europatimen varer i 60 minutter og tilbys på ukedager fra klokken 10:00-15:00 i Næringslivets Hus i Middelthunsgate 27 i Oslo. Europatimen kan også holdes ute på skoler i Akershus, Buskerud, Vestfold og Østfold

 

Hva får jeg ut av det?

Elever fra Hartvig Nissen videregående skole i Oslo var de første som testet Europatimen. Her er noen kommentarer fra elevene:

 

- Jeg lærte at vi er knyttet til EU på mange forskjellige måter selv om vi ikke er medlemmer.


- Jeg lærte at vi har ulike organisasjoner i Brussel, slik som Bellona og NHO, som forsøker å påvirke EU, og at gjennom EØS-avtalen blir for eksempel norsk klimapolitikk i stor grad påvirket av EUs regler og tanker.


- Selv om vi ikke er en del av EU, så tar vi del i mye av samarbeidet gjennom EØS –avtalen. Vi er med på en større del av det enn det vi kanskje tror og vet.

 

 

Meld deg på

Det er gratis å delta på Europatimen, og du kan få mer informasjon og finne ut hvordan du melder på klassen din på NHO Ungs nettsider.

Publisert: Ons, 29/05/2013 - 14:58


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!