Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Erasmus+ mobilitetsprogram - få mer ut av opplevelsen din

© shutterstock.com - Petrenko_Andriy
© shutterstock.com - Petrenko_Andriy
Erasmus + gir unge mennesker muligheten til å oppleve utlandet og utvide sin horisont. Her er noen tips og blogger som er skrevet av studenter i Erasmus-programmet.

Før du drar

Gjennom Erasmus + sitt mobilitetsprogram, kan du studere ved en institusjon for høyere utdanning i et EU-land/- eller i naboregionene i mellom 3 til 12 måneder. Hvis du er usikker på hvor du ønsker å studere, bør du besøke på iAgora for anmeldelser av universiteter i Europa (og resten av verden) og lese hva studentene sier om stedene.

 

Hvis du har blitt godkjent til en utveksling gjennom Erasmus+, Kan du forberede deg ved å snakke med studenter fra universitetet som allerede har studert ved samme institusjon. Du kan også sjekke ut andre studenters blogger på Blog-Erasmus.eu og Erasmusu.

 

Det kan virke innlysende, men ikke glem å sørge for at du har et sted å bo! For tips om kortsiktig overnatting (vandrerhjem, fremleie, o.l.), klikk her.

 

Ved ankomst

Skaff deg så mange nye venner som du kan! Det vil sannsynligvis være en Erasmus-klubb eller kafé i nærheten av institusjonen du skal studere ved. Disse organiserer velkomstarrangementer og andre aktiviteter, som er en god måte å bli kjent med dine medstudenter på før du setter i gang med studiene. Ditt lokale Erasmus Student Network (ESN) kan hjelpe deg med å integreres i ditt faglige og sosiale liv, samt gi deg praktiske tips om ditt nye land.

 

Gjør ditt beste for å lære deg det lokale språket, eller forbedre eksisterende kunnskap. Snakk med lokale mennesker og bli kjent med andre studenter i klassen din. Noen universiteter organiserer «tandem» (språkutveksling) mellom studenter med ulike morsmål. Andre alternativer inkluderer Polyglotclub-plattformen og språkkurs gjennom Erasmus + sin online språkstøtte.

 

Erasmus + handler imidlertid ikke bare om festing og å skaffe seg nye venner. Du må også forberede deg på å jobbe minst likeså hardt med studiene dine som du måtte ha gjort hjemme.

 

Les flere tips og still spørsmål om Erasmus + studieopplevelser på bloggen «tredje året i utlandet».

Publisert: Man, 30/11/2015 - 15:48


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!