European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

EuroPeers stod på stand på Jentivalen i Oslo!

EuroPeers Karine Zazyan og Lucia Scipioni fortalte om EVS på Jentivalen, en festival for jenter arrangert av Sisterhood of Oslo. Her kan du lese Karines opplevelse av arrangementet.

 forrige uke fikk jeg sjansen til å delta til en veldig fint og viktig arrangement for jenter i alderen 12-24 år. Jentivalen er et årlig arrangement i regi av Sisterhood of Oslo, som i år gikk på Grønland. Det var en gratis og rusfri festival hvor jenter kommer for å møte de andre, delta i forskjellige aktiviteter og som er den viktigste at der kan jentene være seg selv.

Det var dansekurs, henna maling, fotokurs,selvforsvarskurs og andre aktiviteter arrangert, men jeg var der for å fortelle jentene om Erasmus+ og de mulighetene som tilbys av Aktiv Ungdom.

Jeg var sammen med Lucia, som kommet fra Italia for å være frivillig i Oslo noen år siden. Begge av oss var veldig glad for muligheten til å fordele med unge våres erfaring og opplevelser som vi hadde når vi var frivillig. Flere unge jenter var skeptiske i begynnelsen og det var ikke så lett å tro at man kan reise, lære språk, bli kjent med andre folk og kultur helt gratis. Det var en stor overraskelse for de til å vite at vi selv kommet som frivillig noen år siden til Norge og har opplevd alt som vi snakket om. Da blir de mer åpne og motiverte. Når vi snakket med jentene, forstår vi at det kan være veldig nyttig for dem å bli kjent med mulighetene av Erasmus +, fordi flere av dem flytte til Norge pga krig og urolighet og har veldig lite tro i verden. Å se den interessen og motivasjonen i øynene av jentene var den beste tilbakemeldingen vi kunne få. Jeg håper at en dag skal de åpne den magiske verden av Erasmus +, få den uforglemmelig livserfaringen, som de skal ta med seg i framtiden og kunnskaper de skal bruke for å skape livet de drømmer om. 

 

 

Published Thu, 02/11/2017 - 11:14
Last updated on Tue, 23/01/2018 - 09:30Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!