Eiropas Jaunatnes portāls
Informācija un iespējas jauniešiem visā Eiropā.

Bli frivillig gjennom Fredskorpset – gjør en forskjell!

© iStockphoto.com - cnicbc
© iStockphoto.com - cnicbc
Fredskorpset fokuserer på at unge mennesker fra ulike deler av verden skal møtes for å dele kunnskap, lære av hverandre og skape verdier sammen.

Med Fredskorpset Ung kan du reise til land i Afrika, Asia eller Latin-Amerika for å jobbe i en organisasjon over en periode på 4-12 måneder. Fredskorpset Ung sender ikke ut frivillige selv, men de finansierer utvekslingsprogrammer. På nettsiden deres finner du en oversikt over partnerorganisasjoner som sender ut deltakere. Det er mange ulike organisasjoner, og de søker folk med forskjellig bakgrunn, kompetanse og interesser. Kanskje vil du jobbe med film, vise solidaritet med latin-amerikanere eller benytte deg av interessen din for idrett eller musikk? Sjekk ut de ulike organisasjonene og deres utvekslingsprogram – du vil nok finne noen som tenner din interesse og engasjement!

 

Rollen din som fredskorpser er å bidra med din kompetanse, og å lære mens du er på utveksling. Fredskorpset–Ung er for ungdom mellom 18 og 25 år, mens Fredskorpset sender ut folk frem til de er 35 år gamle. Under har vi listet organisasjonene som samarbeider med Fredskorpset-ung. Noen organisasjoner krever at du allerede er engasjert hos dem, mens andre er åpne for nye søkere. Har du ingen organisasjonserfaring? Da kan programmet «Spor» være noe for deg!Hvordan er det å arbeide som frivillig i et annet land?

Cathrine Hårsaker og Hans Langaker har laget en film om hva de opplevde som Ungdomsdelegater gjennom Røde Kors

 

 

 

 

Organisasjoner tilknyttet Fredskorpset-Ung

 

Vil du være frivillig på andre måter?

Mange organisasjoner tilbyr å organisere utenlandsopphold, noen mot betaling. Fordelen med å reise gjennom en organisasjon fra Norge er blant annet at du da får informasjon og har et støtteapparat dersom noe ikke fungerer. Under har vi listet noen organisasjoner som er verdt å sjekke ut.

 

 • Europeisk volontørtjeneste er EUs frivilligprogram og tilbyr gratis reise, opphold og oppfølging i 2-12 måneder mot din innsats i et lokalt prosjekt
 • Atlantis utveksling har frivillig arbeid med mange ulike muligheter i alle verdensdeler. De er en non-profit stiftelse som samarbeider med lokale partnere. Atlantis organiserer også «Work and travel» i Australia.
 • Global contact er en dansk non-profit-organisasjon som formidler volontøropphold i mange ulike land.
 • Projects Abroad er en organisasjon med mer enn 100 prosjekter i over 29 land. Du velger selv lengde på oppholdet, avreisedato og hvilket prosjekt du ønsker å jobbe på.
 • X-plore organiserer mange ulike typer reiser til utlandet.
 • Internasjonal Dugnad tilbyr 2-3 ukers sommerleir i Europa, Asia og Afrika, samt enkelte mer langvarige arbeidsopphold. De arbeider for internasjonal forståelse, fred og solidaritet.
 • CISV arbeider hovedsakelig med barn og ungdom fra 11 år og oppover. De arrangerer internasjonale barneleire, ungdomsutvekslinger, og seminarleirer.
 • Peace Brigades International arbeider for grunnleggende menneskerettigheter. De ledsager enkeltpersoner og organisasjoner som kjemper for disse rettighetene. Du må ha tidligere erfaring fra internasjonalt arbeid, være over 25 og forplikte deg for 12-18 måneder.
 • World Wide Opportunities on Organic Farms er et verdensomspennende nettverk for organiske gårder. På nettsiden deres kan du finne gårder der du kan arbeide frivillig mot kost og losji samtidig som du lærer om organisk dyrking og livsstil.
 • Agriventure er en organisasjon fra New Zealand som tilbyr unge mellom 18 og 30 år mulighet til å bo og arbeide på en gård i Australia, New Zealand, Canada, USA, Japan og ulike land i Europa.
 • Som Ettåring i Sjømannskirken jobber du i en av de norske kirkene i utlandet. Gratis opphold.
 • Misjonsalliansen arbeider med diakonalt arbeid og utviklingsarbeid i flere land.

 

publicēts: O., 28/05/2013 - 12:56


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Vajadzīga palīdzība vai padoms?

Vaicājiet mums!