Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Er du nysgjerrig på universet?

© shutterstock.com - maxstockphoto
© shutterstock.com - maxstockphoto
European Space Agency (ESA) tilbyr opplæringsmuligheter for unge statsborgere fra land som er medlemmer i ESA, noe Norge er! Les videre for å finne ut hvilke muligheter som passer best for deg.

Opplæring for unge studenter (Young Graduate Trainees – YGT)

Programmet tilbyr en betalt opplæringsperiode på ett år, inkludert reisegodtgjørelse og helseforsikring, som innebærer å jobbe i et spennende internasjonalt og multikulturelt miljø. Ved å delta i YGT vil du få verdifull erfaring innen utvikling og drift av romoppdrag. Når du har praksis hos ESA, vil du bli tildelt ansvarsområder i forbindelse med et prosjekt og du får en ESA-mentor, som du kan lære av underveis.

I midten av november hvert år annonseres ledige opplæringsplasser på ESAs webområde, men andre ledige stillinger legges ut hele året. Så vær på utkikk!

For å være kvalifisert må du nettopp ha avsluttet studiene eller holde på med siste studieår med fordypning i tekniske eller vitenskapelige fag. Du må i tillegg være statsborger i et ESA-medlemsland eller et av samarbeidslandene til ESA.

Hvis du vil søke, fyller du ut det elektroniske søknadsskjemaet som er tilknyttet posisjonen du vil søke på, og legger ved CV-en din og et følgebrev. Husk at du bare kan sende ett elektronisk søknadsskjema!

 

Forskningsprogram for unge med doktorgrad (Postdoctoral Research Fellowship Programme – RFP)

Hvis du er ung forsker eller ingeniør, gir ESA deg muligheten til å delta i et 2-årig forskningsfellesskap innen en rekke fagfelt relatert til romfartsvitenskap, romfartsteknologi og romfartsteknologi som anvendes på andre områder.

For å kunne søke må du nylig ha tatt en doktorgrad på et område som er nært knyttet til romfartsaktiviteter, og du må være statsborger i et av ESAs medlemsland eller et ESA-samarbeidsland.

Du kan sende søknaden når som helst på året, men evalueringsprosessen starter vanligvis i oktober.

Send søknaden sammen med CV-en din, en liste over publikasjoner, referanser, doktorgradspapirene og en detaljert beskrivelse av forskningsprosjektet til temp.htr@esa.int.

 

Studentutplasseringer

Hvis du fremdeles er student, kan ESA tilby deg en turnusperiode på 3 til 6 måneder som inngår i studieopplegget ditt. Disse ikke-betalte praksisperiodene er tilgjengelige både innen tekniske og ikke-tekniske områder.

For å kunne søke må du være i sluttfasen av Bachelor-studiene dine eller i første del av Masters-studiene i matematikk, maskinteknikk, fysikk, informatikk, jus, økonomi osv.

Du må fylle ut det elektroniske søknadsskjemaet og sende det i en e-post til et av ESAs hovedkontorer. Legg ved CV-en din og et følgebrev der du forklarer hvorfor du ønsker å jobbe hos ESA.