Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Vil du stå på en scene og fremføre? Da er kanskje UKM noe for deg!

© shutterstock.com - Masson
© shutterstock.com - Masson
Ungdommens kulturmønstring (UKM) arrangeres hvert år for ungdom over hele landet. På UKM kan du vise frem ditt talent foran et publikum der du bor. Det er nesten ingen begrensinger på hva du kan delta med.

Du kan delta med alt!
PÅ UKM kan du delta med dans, musikk, dikt, rap, sjonglering, teater, foto, nær sagt hva som helst, så lenge du har et talent, og det du driver med kan kalles kultur. Er du usikker på om det du vil fremføre kan vises eller ikke, kan du kontakte UKM’s ungdomsgruppe URG.

 

På UKM-TV kan du sjekke ut tidligere bidrag og bli inspirert.

 

Hvis du ikke har lyst til å bidra med et kulturinnslag, men synes UKM høres kult ut kan du også melde deg til å jobbe bak scenen, som arrangør eller delta i nettredaksjonen.

 

Hvordan blir jeg med?

Du kan melde deg på via nettsidene til UKM.

 

Først deltar du på kommunalt nivå, og fremfører bidraget ditt der du bor. Alle som deltar blir vurdert av en jury som legger vekt på originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet. Kommer du videre får du delta i kulturmønstringen på fylkesnivå. Fra denne samlingen sender hvert fylke ca. 30 deltagere som får delta på den nasjonale UKM-festivalen. Premien er å få delta på en stor scene og møte ungdom fra hele landet! Noen får også muligheten til å representere UKM i utlandet.

 

Aldersgrensen for å delta på UKM er 13-20 år i de fleste kommuner, men i enkelte kommuner kan du melde deg på så lenge du er over 10 år. Sjekk aldersgrensen ved å kontakte UKM der du bor.

 

UKM ute i verden!

UKM er med i et nettverk av internasjonale ungdomskulturfestivaler og deltar blant annet på andre nordiske kulturmønstringer. Deltakere fra den norske kulturmønstringen får gjennom dette nettverket muligheten til å delta på internasjonale arrangementer. UKM har også utvekslingsprosjekter med andre land slik at du som deltaker kan få muligheten til å reise til utlandet, møte ungdom, lære, lære bort, ha det gøy og opptre!

Publisert: Tor, 23/05/2013 - 22:18


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!