Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Amandusfestivalen - en filmfestival for deg under 20 år

Ungdom på festival
På Amandusfestivalen kan du se filmer laget av ungdom fra hele Norge. Du kan blant annet se dokumentarer, animasjonsfilm og musikkvideoer. Alle under 20 år kan delta i konkurransen med sine egne filmbidrag og vise frem sitt eget arbeid.

Amandus arrangerer årlig en filmkonkurranse og en manuskonkurranse for deg som har lyst til å vise arbeidet ditt. Du konkurrere om Amandusprisen i kategoriene fiksjon, dokumentar, animasjon, musikkvideo og ekstremsport. Er du under 15 år, kan du vunne Juniorprisen. Fagprisen tildeles en som har utmerket seg i et spesielt fag, mens Publikumsprisen stemmes frem av publikum sammen med Filmpolitiet og NRKP3.

 

Festivalen finner sted i Lillehammer uken før påske, og hvert år kommer ungdom fra hele Norge for å delta på kurs og for å vise frem egne filmer. Festivalen varer i tre dager og består av kurs, seminarer og visning av filmer laget av og for ungdom. Her får du mulighet til å møte andre unge filmskapere og mennesker fra den profesjonelle filmbransjen.

 

Hvordan melder jeg meg på?

  • For å delta i konkurransen må du være 20 år eller yngre.
  • Filmen kan ikke være lenger enn maks 5 minutter.
  • Frist for å sende inn ditt bidrag er 15. februar 2016. Du kan velge om du vil sende inn bidrag alene eller om du vil samarbeide med en venn eller flere. Har fristen gått ut? Da har du et år på å forberede deg!
  • Hvis du bruker musikk i filmen din er det viktig å huske på å ha tillatelse og rettigheter i orden.


Det er viktig å huske på å følge retningslinjene til Amandus, slik at filmen din blir vurdert! Hvert år kan du følge med på nettsidene for å se hvilke temaer du kan konkurrere innenfor.


Hvis du har lyst på inspirasjon kan du for eksempel titte på tidligere bidrag på nettsidene til Amandusfestivalen.

 

Andre filmfestivaler

Det finnes flere festivaler for deg som er filminteressert:


Barnefilmfestivalen
Tromsø internasjonale filmfestival
Film fra sør-festivalen

 

Publisert: Tor, 02/05/2013 - 12:29


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!