Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Planlegger du et GAP år?

Vil du reise rundt i verden, men mangler penger? Da kan du jobbe i en økologisk gård i Bolivia, være au pair i Frankrike, søke sommerjobb i Australia eller jobbe frivillig i utlandet.

Du ønsker å oppdage nye kulturer, lære nye språk og møte nye mennesker over hele verden, men bankkontoen din busskrapt. Her er noen tips og ideer til hvordan du kan ta det første skrittet til en alternativ utenlandsreise.

Reise ved å jobbe

  • WWOOF knytter sammen frivillige med bønder og produsenter innen organisk jordbruk rundt om i verden. De tilbyr deg mat og overnatting for din hjelp i for eksempel vinproduksjon eller grisoppdrett. Det er en medlemsavgift på 15 engelske pund for å få tilgang til listen over verter.
  • World packers. Betal mat og overnatting med din evne til å redigere video i Brasil. Dette er et eksempel på "bytt ferdigheter mot overnatting"-ordningen World Packers er basert på. Reisende må betale et gebyr når en reise er bekreftet.
  • Au pair. Hjelp en familie med barnepass i bytte mot overnatting, mat og lommepenger. Du trenger ikke å betale noen avgift.
  • Workaway. Du jobber noen timer om dagen, for eksempel i en hestegård, i bytte mot mat og overnatting. For å få tilgang til listen over verter må du betale en avgift på 29 euro.
  • Summer Jobs er et nettsted der du finner sesongarbeid i ulike leirer, fornøyelsesparker, alpinanlegg, nasjonalparker, hoteller, miljøorganisasjoner med mer.
  • World Nomads Scholarships gir deg muligheten til å reise mens du lærer om fotografering, skriving og film. Vinnerne får muligheten til å lære av profesjonelle historiefortellere. Stipendiet dekker mat og reiseutgifter på en 2-ukers tur.
  • House Sitting. Når en familie reiser til utlandet, trenger de noen til å ta vare på eiendommen deres, jobbe i hagen eller leke med hunden sin. Du kan være den personen! Det kalles «huspassing» og det innebærer å bo gratis i bytte mot å ta vare og opprettholde eiendommen. Dette er en vinn-vinn-situasjon! Her er noen av databasene for house sitting: Nomador, Mindmyhouse, Trustedhousesitters.


Frivillig arbeid

  • European Voluntary Service gir muligheter til personer mellom 17 og 30 år som ønsker å jobbe frivillig i mellom 2 uker og 12 måneder i Europa eller Europas naboland (fra region 1 til 4).
  • EU Aid Volunteers gir deg muligheten til å jobbe frivillig rundt i verden i humanitære hjelpeprosjekter i katastrofeberørte samfunn.
  • Europeisk solidaritetskorps er et nytt EU-initiativet som gir muligheter for unge til å jobbe eller jobbe frivillig i eget eller i utlandet, i prosjekter som gagner samfunn og mennesker rundt om i Europa.

 

Andre muligheter for å jobbe frivillig:

Publisert: Ons, 19/07/2017 - 18:10


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!