Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Lær deg et språk mens du reiser

© fotolia.com - peshkova
© fotolia.com - peshkova
Ifølge Eurostat, lærer minst 50,6 prosent unge europeere seg to fremmedspråk. Finn ut hvordan du kan forbedre språkforrådet ditt på utenlandsturen.


1. Kast deg ut i det! Selv om du er nybegynner i et språk, må du øve, og du vil lære mer selv om du gjør feil. Spør folk om å snakke morsmålet sitt med deg, selv om de er flytende i ditt språk. Konsentrer deg om å snakke tydelig og gjøre deg forstått, og ikke bare fokusere på å forme lange og komplekse setninger.


2. Putt vekk ordbøkene. Ikke bruk for mye tid på ordlister og grammatikkbøker. Å oppleve et språk i praksis er den beste måten å lære seg språket på. Spør de du kjenner om hvordan du uttaler ordene korrekt, i stedet for å lese den fonetiske beskrivelsen i ordboken.


3. Det handler ikke bare om språk. Fordyp deg i lokale kulturer og skikker også. Les om landet og snakk med den lokale befolkningen. Å lytte til musikk på språket du ønsker å lære deg, vil gjøre det enda enklere å lære seg nye ord.


4. Vær nysgjerrig. Les nyheter og bøker på språket om emner du interesserer deg for. Dette vil hjelpe med å starte og holde en samtale. Andre morsomme måter for å forbedre språket ditt, inkluderer å lese blogger, høre på podcaster og se på videoer med undertekster på det aktuelle språket.


5. Gå ut og møt mennesker. Dra på sosiale arrangementer, som fester og studentmøter, og få venner som snakker språket. Eller du kan prøve å organisere en språkutveksling med en lokal person et par timer hver uke – det er den perfekte måten å lære seg selv, og andre, et nytt språk.

 

 

Språkstøtte på nett


Skal du ta del i et Erasmus+-program? Erasmus+ sin språkstøtte på nett kan hjelpe deg med å vurdere dine ferdigheter i det språket du ønsker å lære deg for å kunne studere, jobbe eller være frivillig i utlandet. Hvis du blir godkjent for Erasmus+, kan du også følge et online språkkurs for å forbedre dine språkkunnskaper etter den første vurderingen.

 

 

Nyttige lenker

  • Polyglotti4: – Verktøy for å lære språk og få nyttige tips fra polyglotter.
  • Polyglotclub: – find people all over the world to practice the language and teach them yours. Finn mennesker fra hele verden og lær hverandres språk.
  • Læringsportalen for språk – Finn språkkurs og skoler.

 

Eurostat sin undersøkelse om unge mennesker som lærer seg minst to fremmedspråk

 

 

Publisert: Man, 23/11/2015 - 16:27


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!