Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

European Week of Sport – doe jij ook mee?

European Week of Sport
European Week of Sport
Van 10 tot 17 september staat heel Europa in het teken van sport. Dit heeft Eurocommissaris Tibor Navracsics in november 2015 aangekondigd.

In 2015 was de Sportweek een groot succes. Daarom heeft de Europese Unie besloten om in 2016 weer een Sportweek te organiseren. Sporten is gezond en daarom wil de Europese Commissie dat zoveel mogelijk mensen gaan sporten. Met deze week vragen ze aandacht voor sporten en hoe gezond en gezellig het kan zijn!

 

In veel landen zijn evenementen georganiseerd om aandacht te vragen voor de Europese Sportweek. In Nederland is er een Nationale Sportweek aan vast geplakt. Deze vindt plaats van 17 tot 25 september. Het NOC*NSF heeft hier de organisatie voor haar rekening genomen. Tijdens de week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Dat is natuurlijk harstikke leuk om aan mee te doen! Wil je weten welke evenementen er plaatsvinden? Download dan hier het schema voor de Nationale Sportweek!

 

Gepubliceerd: Wo, 10/08/2016 - 14:42


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!