Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Wanneer je hele tijdlijn op reis is, maar jij thuis zit...

Wie herkent het niet: terwijl jij met je neus in de boeken zit vliegen de foto’s van kokosnoten met rietjes, prachtige uitzichten en fantastische feestjes je om de oren op Instagram en Snapchat. Maar is dit echt nodig?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: onderzoek heeft aangetoond dat het inderdaad een negatieve invloed op je kan hebben wanneer je vrienden constant op reis lijken te zijn. Het vervelende is alleen dat je wanneer je één reisfoto liket, juist meer van zulke foto’s voorbij zult zien komen. Sociale media onthouden dat soort dingen namelijk en laten je meer zien van wat jij “leuk vindt”.

Wachtrijen, kakkerlakken, diarree
#sojealous

Gelukkig heeft alles een keerzijde: als je ergens bent waar je uit verse kokosnoten kunt drinken is de kans groot dat je een gezellige mega spin tegenkomt in de douche en terwijl je geniet van de full moon party mis je misschien wel de verjaardag van je beste vriendin. Om nog maar niet te praten over de uren wachten op het vliegveld, bij de douane, in het openbaar vervoer op de wc tot je diarree over is (sorry).

Wanneer je op reis bent geniet je echt niet áltijd, dat doet niemand.

De werkelijkheid

Geloof ons: iedereen doet graag leuke dingen en niemand doet alléén maar leuke dingen, zelfs die Instagrammer met de perfecte feed niet. Fotograaf en reisblogger Sara Melotti geeft dit bijvoorbeeld heel eerlijk toe op haar blog: links de uitleg dat ze een week lang vrouwen in sloppenwijken fotograafde die mishandeld worden, rechts de foto die ze op Instagram postte, gemaakt op een plek waar ze nog geen 45 minuten was. Lekker misleidend!
 

Meerdere reisbloggers deelden trouwens het verhaal achter - stuk voor stuk prachtige - reisfoto's, zoals de Australische Nicola en de Amerikaanse Christy en Scott.

Tips tegen reis-FOMO

Toch is het logisch dat het wel zo voelt wanneer jij (voor je gevoel) als enige geen leuke dingen doet. Maar te lang hierover treuren is zonde van je tijd, in die tussentijd kun je veel beter...

  • leuke dingen doen met vriend(inn)en, misschien wel samen een weekendje of dagje weg?;
  • er met mensen om je heen over hebben: zij herkennen het vast, dat maakt het minder lastig;
  • alle accounts die je écht verdrietig maken unfollowen;
  • jouw volgende avontuur plannen!

En check dan gelijk even onze tips voor het maken van originele reisselfies. Veel plezier!

Gepubliceerd: Do, 08/03/2018 - 11:42


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!