Portal Europeo de la Juventud
Información y oportunidades para los jóvenes en Europa.

World Health Organisation (WHO)

Photo by: https://www.flickr.com/photos/niaid/
WHO is binnen de Verenigde Naties de autoriteit die, als coördinator en uitvoerder, alles wat met gezondheid te maken heeft onder haar hoede heeft.

Deze organisatie is verantwoordelijk voor leiderschap op het gebied van gezondheidszaken die de hele wereld aangaan. Maar ook voor het bepalen van wat er allemaal op de (internationale) onderzoeksagenda komt, het vaststellen van normen en standaarden waar gezondheidsorganisaties en professionals zich aan houden, het verwoorden van op feiten gebaseerde opties voor beleidsvorming, technische ondersteuning bieden aan de landen die aangesloten zijn en gezondheidstrends  monitoren.

 

Gezondheid is een gedeelde verantwoordelijkheid, collectieve samenwerking is hard nodig om internationale bedreigingen van onze gezondheid tegen te gaan. We reizen de hele wereld over en wat we in onze mond stoppen komt ook vaak van ver, daarom is een mogelijke bedreiging (een ziektekiem of bacterie bijvoorbeeld)  zo een landsgrens over en moeten we transnationaal te werk gaan.

 

 

Een aantal belangrijke taken van de WHO zijn:

  • De leiding nemen als iets onze gezondheid bedreigt;
  • Partnerschappen aangaan als er samenwerking tussen verschillende landen/sectoren nodig is;
  • Het opstellen van de internationale onderzoeksagenda en het stimuleren van het genereren, vertalen en verspreiden van waardevolle kennis;
  • Het vaststellen van normen en standaardprocedures en het promoten en monitoren van de implementatie;

 

Wil je meer weten over de taken van de WHO? In het Twelfth General Programme of Work met de titel "Not merely the absence of disease", kun je lezen wat er allemaal officieel op papier is gezet over de World Health Organisation en wat haar doelen zijn in de periode van 2014 tot 2019.

 

WHO Europe

Er zijn zes regionale hoofdkantoren van de WHO wereldwijd. Een daarvan is het Europese kantoor, voor de ‘European Region’. Deze regio omvat 53 landen en een gebied dat grofweg van de Atlantische tot de Grote oceaan loopt. Het WHO/Europe hoofdkantoor vind je in Kopenhagen, Denemarken. Er zijn verder nog 3 technische centra en in landelijke kantoren in 29 lidstaten.

 

 

Publicado: Jue, 25/12/2014 - 10:47


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

¿Necesitas ayuda o asesoramiento de un experto?

Pregúntanos